Lahti Basketballin mollivoittoinen seilaus sai jatkoa, kun sarjan mainiosti aloittanut BC Nokia haki vieraspisteet tylyin lukemin 99-70 (58-34).

Ennen ottelua lahtelaisilla oli aihetta iloon, sillä joukkue sai takaisin parketille niin Arttu Saarijärven kuin myös James Padgettin. Siihen ilot sitten jäivät.

Ensimmäisellä jaksolla näytti hetken, että Lahti Basketball taistelee todella voitosta. Nokia oli tehnyt läksyt erinomaisesti ja Lahti Basketball pelin sielut Erik Sajantila ja Harrison Cleary otettiin tehokkaasti pois pelistä. Se sai Lahti Basketball hyökkäyksen täysin pois raiteiltaan. Se yhdistettynä luokattomaan puolustukseen oli sellainen yhdistelmä, joka vesitti kaikki mahdollisuudet kotivoittoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisellä jaksolla tasatilanteessa 14-14 nähtiin ottelun ratkaisu. Sen jälkeen Nokia nykäisi toiselle jaksolle ulottuneet pätkän lukemin 23-6 ja peli oli valitettavasti siinä. Ensimmäisellä puoliajalla Nokian kaksikko Both Gach ja Tucker Richardson teki enemmän pisteittä kuin koko Lahti Basketball joukkue.

Puoliajalla BC Nokia johti jo 58-34.

Toinen puoliaika oli edelleen Nokian näytöstä ja ero sen kuin venyi sekä paukkui. Viimeisellä jaksolla, joka oli täysin kosmetiikkaa, Lahti Basketball sai jotain otetta peliin. Liian vähän ja liian myöhään.

Loppulukemat rumat 99-70.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 20 pistettä heittänyt Harrison Cleary. Kovissa pihdeissä ollut Erik Sajantila sai kasaan 12 pistettä, kuten myös James Padgett. Antwan Walker ylsi 10 pisteeseen. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5841227&season_id=126629

Olemme joukkue joka on jälleenrakennusvaiheessa. Uskon että meillä on oikeat pelaajat, mutta meidän pitää löytää toisemme paremmin. Pelasimme yhtä sarjan kovinta joukkuetta vastaan ja silloin pitää pelata todella hyvin, jos aikoo pärjätä. Vastustaja oli taas joukkueenrakentamisessa kaksi kuukautta meitä edellä. Me totta kai haluamme näyttää enemmän ja olla parempia, mutta nyt tarvitaan kärsivällisyyttä. Uskon että tulemme taas pian voittamaan, mutta tarvitsemme aikaa yhdessä. Hitaasti mutta varmasti parannamme. Seuraava peli on erittäin tärkeä meille ja uskon että siinä voimme näyttää pystyvämme pelaamaan hyvää koripalloa.

Tom Cooman

Toinen peräkkäinen raskas tappio meille. Vastassa on ollut kaksi kärkijoukkuetta, mutta sillä ei pitäisi olla merkitystä. Joka päivä pitäisi pystyä taistelemaan, vaikka vastassa olisi kuka tahansa. Tämä on meille rankkaa ja meidän pitää vain palata harjoituksiin ja valmistautua seuraavaan Vilpas-peliin paremmin. 

Harrison Cleary

Tucker sanoi oikeita asioita. Lahti on joukkue, joka osaa tehdä koreja, noin 88 pistettä per peli tällä kaudella. Lahdella on sarjan paras 3 pisteen heittoprosentti. Se oli iso haaste meille ja me pystyimme vastaamaan siihen. Puolustuspelimme oli tänään hyvää koko ajan ja se helpotti hyökkäyspeliämme paljon. Olen ylpeä pelaajistamme. Olimme henkisesti vahvoja. Arvokasta on myös se, että saimme peliaikaa myös joukkueen nuorimmille pelaajille. Olen kaiken kaikkiaan tyytyväinen joukkueen esitykseen tänään.

Greg Gibson

Tänään meille tuli todella hyvä voitto. Kun puolustamme hyvin, olemme hyvä transition-hyökkäyksessä. Tänään pääsimme hyödyntämään sitä. Tämä oli hyvä koko joukkueen voitto. Oli hieno nähdä että moni pelaaja sai onnistumisia.

Tucker Richardson
PISTETILASTOTLAHTIBC NOKIA
Aloitusviisikon pisteet6278
Pisteet penkiltä821
Suurin pisteputki813
Suurin johto046
Pisteet 3 sek. alueelta3250
Pisteet nopeista hyökkäyksistä115
Pisteet hyökkäyslevypalloista1119
Pisteet vastustajan menetyksistä821
Johtoaseman muutoksia0
Tasatilanteita1

Lahti Basketball jatkaa pelejä keskiviikkona, kun joukkue matkaa Vilppaan vieraaksi Saloon. Seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 29.11, kun vieraaksi saapuu Kataja Basket.