Lahti Basketball ja Tampereen Pyrintö tarjosivat Suurhalli Areenan tuhatpäiselle yleisölle todellisen taistelun keskiviikkona. Surkean alun jälkeen kotijoukkue Lahti Basketball käänsi kurssin ja vei lopulta todella tärkeät sarjapisteet lukemin 93-89 (44-45) Kuten niin usein, myös keskiviikkona Suurhalli Areenassa oli mainio tunnelma. Suuri kiitos kotiyleisölle.

Lahtelaisittain ottelun lähtökohdat oli mainiot. Sairastuvalla oli vain Arttu Saarijärvi ja joukkue oli vahvistunut James Padgettilla ja Antwan Walkerilla.

Hyvistä lähtökohdista huolimatta ottelun oli lahtelaisittain katastrofaalinen. Fyysisesti todella kovaa pelannut Pyrintö aloitti ottelun 14-0 pisteputkella. Tämän rynnistyksen aikana kotijoukkue sortui alokasmaisiin menetyksiin ja näytti todella epävarmalta. Huonon alun jälkeen kotijoukkue heräsi ja kiri Pyrinnön hankkiman eron kiinni. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen 23-21 Pyrinnön hyväksi. Ensimmäisen jakson ikävin uutinen oli sentteri James Padgettin loukkaantuminen, joka piti hänet sivussa loppupelin.

Toinen jakso ei muuttanut pelin luonnetta. Pyrintö pelasi todella kovaa ja Lahti Basketball vastasi fyysisyyteen minkä pystyi. Antwan Walker näytti debyytissään, että hänestä tulee olemaan paljon iloa Lahti Basketballille. Erik Sajantila ja Walker näyttivät hienoa yhteispeliä. Padgettin loukkaannuttua Eetu Lähdetniemi otti isoa roolia ja pelasi hienosti. Puoliajalle mentiin Pyrinnön pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli kotijoukkueen paras. Erik Sajantila ja Harrison Cleary alkoivat osua kaukaa jaa Antwan Walker mylläsi lähellä koria. Jakson kruunasi Clearyn kaukoheitto summerin soidessa, joka venytti Lahti Basketball johdon yhdeksään pisteeseen 74-65.

Viimeinen jakso näytti puoliväliin asti siltä, että kotijoukkue marssii vastustamattomasti voittoon. Mitä vielä. Pyrintö alkoi Mitchell Pelissierin johdolla naulaamaan isoja heittoja kerta toisensa jälkeen. Muutama minuutti ennen loppua ottelu oli tasan. 30 sekuntia ennen loppua esiin nousi Eetu Lähdetniemi. Lähdetniemi siivosi Erik Sajantilan heiton sisään ja vei Lahti Basketballin kahden pisteen johtoon. Seuraavassa puolustuksessa esiin nousi Harrison Cleary, joka pysäytti Luther Muhammadin ajon tylysti. Viimeisen silauksen voittoon heitti vapariviivaalta Kalle Koivunen. Lopputulos 93-89.

Kotijoukkueen energisimpänä http://www.matelaituri.fi pelaajana palkittiin 12 pistettä murjonut Eetu Lähdetniemi. Erinomainen oli myös Antwan Walkerin debyytti, joka tuotti 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Harrison Cleary naulasi myös 19 pistettä ja Erik Sajantila 17. Bobby Planutis onnistui 12 pisteen edestä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5841213&season_id=126629

Meillä oli kaksi huonoa jaksoa pelissä. Ensin pelin alussa ja sitten nelosjaksolla pelin lopussa, jossa emme pystyneet vastaamaan vastustajan intensiteettiin. Noita minuutteja lukuunottamatta meillä oli peli hallussa. Päästiin tasoihin 0-14 aloituksen jälkeen. Oltiin pari pistettää takana ja hankittiin 13 pisteen johtoasema nelosjaksolle tultaessa. Ensimmäistä kertaa voitimme levypallotilaston. Puolustuspäässä on vielä paljon parannettavaa. Lopultakin teemme niitä asioita mitä voittoon vaaditaan. Joukkueessa oli tänään pelaaja, joka on treenannut joukkueessa yhden kerran, joten horisontissa on paljon positiivisia asioita. Tänään voitimme penkin ansiosta. Siitä syntyi se pieni ero.

Tom Cooman

Aloitettiin peli katastrofaalisesti. Olisiko ollut 10-0 run siihen alkuun varmaan kahteen minuuttiin. Ekaan erään varmaan 10 pistettä vastustajalle nopeista hyökkäyksistä. Huono alku. Toisella jaksolla noudatettiin pelisuunnitelmaa ja päästiin mukaan peliin. Kolmosjaksolla jatkettiin tekemistä siitä mihin jäätiin kakkosjaksolla, mutta sitten nelosjaksolla vähän tyhmiä menetyksiä siihen loppuun. Onneksi saatiin kuitenkin käännettyä peli meidän eduksi siinä lopussa.

Eetu Lähdetniemi

Peli oli tiukka ja tasainen. Onnittelut Lahdelle tiukan kamppailun voitosta. Paljon hyvää pelissä ja ihan asiallinen peli. Ihan lopussa sössittiin aika pahasti itse. Ne menetykset mitä lopussa tuli, niin ei tällä tasolla kestä sellaisia tuossa paikassa.

Miikka Sopanen
PISTETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Aloitusviisikon pisteet6981
Pisteet penkiltä248
Suurin pisteputki1014
Suurin johto1514
Pisteet 3 sek. alueelta4640
Pisteet nopeista hyökkäyksistä320
Pisteet hyökkäyslevypalloista712
Pisteet vastustajan menetyksistä1717
Johtoaseman muutoksia7
Tasatilanteita7

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran 11.11, kun matkaa Karhu Basketin vieraaksi Kauhajoelle. Fanibussissa on vielä tilaa ja matkaan tarvitaan 35 henkeä, jolloin matkan hinnaksi tulee vain pääsylippu, eli 10€.