Korisliiga-kauden 2023–24 ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu huimaa jälkeä tehnyt Lahti Basketballin Erik Sajantila. Sajantila on Lahti Basketball historian toinen pelaaja, joka on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Viime kaudella Chris Clarke sai kyseisen kunnian.

Erik Sajantilan lokakuun esityksiä voi kuvailla yhdellä sanalla: sensaatiomainen.

22-vuotiaan Sajantilan esitykset olivat kuukauden aikana poikkeuksellisen mykistäviä: 30 pistettä, 5,2 levypalloa ja 3,8 koriin johtanutta syöttöä ottelun kohden. Teholukema ajalta oli 28,6. Sajantilan käsi oli myös tarkka: kakkoset upposivat 61,5 % tarkkuudella ja kolmen pisteen heitot peräti 55,8 %.

Sajantilan kuukauden kovin noteeraus nähtiin kuukauden alkupuolella, kun hän tilastoi Bisons Loimaata vastaan 49 pistettä. Yksittäisen ottelun pistemäärä oli 2000-luvulla viidenneksi kovin ja suomalaispelaajien suurin sitten vuoden 2002.

Paljon onnea, Saja. Olemme ylpeitä sinusta!

Kuva: Sellekhanks