Keskiviikkona Lahdessa pelataan erittäin mielenkiintoinen Korisliigan kampppailu, kun Lahti Basketball isännöi Pyrintöä. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet sarjan maltillisesti yhdellä voitolla.

Pyrinnön joukkue on muuttunut rajusti jo kauden alkuvaiheessa. Uusista pelaajista takamies Luther Muhammed on ollut todella tehokas. Kahdessa ottelussa on syntynyt keskimäärin 21 pistettä ottelua kohden. Mitchell Pelissier on pelannut viisi ottelua 12 pisteen keskiarvolla. Joukkueen ykköstykki on ollut Sekou Sylla, joka opetoi tupla-tuplan keskiarvolla: 20.4 pistettä ja 11.4 levypalloa. Edellisestä ottelusta Sylla oli loukkaantumisen vuoksi sivussa. Sentteri Nigel Ceasar on koko sarjan toiseksi paras levypalloissa 12.4:n keskiarvolla. Ikinuori Antero Lehto säkittää edelleen tehokkaasti ja on kuudessa ottelussa viimeistellyt 10.4 pistettä ottelua kohden.

Miikka Sopasen ja Tero Vasellin valmentama Pyrintö on erinomainen levypalloissa ja juokseen kenttää hyvin. Tempoa tämän illan koitoksesta ei varmasti tule puuttumaan. Pyrintö on päästänyt 91 pistettä ottelua kohden. Suurin kehityskohta on sama kuin Lahti Basketballilla, eli puolustus.

Pyrinnön tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=43&season_id=126629

Kokoonpanoaan uusinut Lahti on vauhdikkaasti hyökkäävä nippu, ja Erik Sajantila on ampunut hallien valoja sammuksiin koko alkusyksyn. Siinä meille haastetta riittämiin. 

Miikka Sopanen

Kokoonpano: Ahvenjärvi, Ceaser, Eskelinen, Kantomaa, Kilpinen, Lehto, Montonen, Muhammad, Pelissier, Williams

Lahti Basketball kärsi kirvelevän tappion perjantaina Kotkassa, kun kotijoukkue KTP oli vain pisteen parempi. Ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää ja sentteri James Padgettin saapuminen toi lisää ulottuvuuksia Lahti Basketballin pelaamiseen. Muutos perjantaiseen kokoonpaanoon tapahtui myöhään maanantaina, kun Elias Hardenin sopimus purettiin ja joukkueeseen liittyi laituri Antwan Walker. Walker on ennättänyt harjoittelemaan joukkueen kanssa kahdesti ja on osoittanut olevansa todella urheilullinen pelaaja. Walker nähdään parketilla keskiviikkona, koska pelilupa saapui juuri ennen lounasaikaa.

Terveystalon tarjoamalla sairastuvalla jatkaa vielä Arttu Saarijärvi. Kotkassa loukkaantunut Ville Tolonen sen sijaan on pelikunnossa keskiviikkona.

We showed our traveling fans in KTP that we are improving and can compete. The few practices we had were about fixing details. Tampere has 2 of the strongest rebounders in the league. We need to stop them if we want to win this game. We are on the way up and want to show this in front of our home crowd!

Tom Cooman

Kokoonpano: Cleary, Homanen, Karvonen, Kaunola, Koivunen, Lahdetniemi, Padgett, Planutis, Sajantila, Tolonen, Walker

JOUKKUETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Pisteet#3 90.8#10 78.7
Levypallot#12 34.0#7 40.0
Syötöt#5 16.0#6 15.8
Tehokkuus#8 94.7#11 87.2
Vapaaheitto-%#1 84.2#3 80.2
2P heitto-%#4 52.3#5 51.2
3P heitto-%#2 41.4#12 23.7
Hyök. levypallot#12 10.0#4 14.8
Puol. levypallot#11 24.0#9 25.2
Riistot#9 6.3#4 8.2
Torjunnat#11 2.2#8 3.7
Menetykset#1 16.5#2 15.0

Lahti Basketball vs. Pyrintö

1.11.2023 18:30 Suurhalli Areena

Liput ennakkoon: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-17681695/