KTP Basket ja Lahti Basketball järjestivät todellisen trillerin perjantaisessa Korisliigan ottelussa. Lopulta kotijoukkue KTP oli parempi lukemin 104-103 (46-57), kun Lahti Basketball ei onnistunut saamaan heittoa ilmaan viimeisessä hyökkäyksessä.

Lahti Basketball oli ottelun alussa todella terävä. Harrison Cleary johti joukkue ja pisti palloa pussiin. Oli myös ilahduttavaa huomata kuinka hyvin vain 48-tuntia Suomessa ollut James Padgett pääsi joukkueen kuvioihin sisään. Padgett toi joukkueeseen juuri niitä asioita, joita lahtelaisilta on puuttunut: uhkaa korin alle, isoja skriinejä ja levypalloja. Ensimmäisen jakson loppupuolella Erik Sajantila pääsi otteluun paremmin mukaan ja tulos oli tutun tehokas. Lahti Basketball takoi ensimmäisellä jaksolla 30 pistettä, johon KTP vastasi 23 pisteen edestä.

Toisella jaksolla lahtelaisten tahti ei hiipunut. Sajantila viihdytti Steveco Areenaa hienoilla suorituksilla ja Padgett murjoi läheltä koria. Tom Coomanin suojattien hyvä levypallo pelaaminen johti siihen, että joukkue pääsi myös juoksemaan kenttää. Se tuotti tulosta ja puoliajalle mentiin vierasjohdossa 57-46.

Kuten odotettavissa oli, niin KTP tuli puoliajalta täynnä tulta ja tappuraa. Vaisun ensimmäisen puoliajan pelannut Vincent Golson puhusi voitontahtoa ja johti KTP:n kiriä. Lahti Basketball ei KTP:n rynnistyksestä hätkähtänyt, vaan jatkoi oman pelaamisen toteuttamista. Etenkin Sajantila, Cleary ja Padgett olivat elementissä. Cleary ja Padgett löysivät toisensa kiitettävästi. Ennen viimeistä jaksoa Lahti Basketball johti 79-75.

Viimeinen kymppi oli sitten todella jännittävä. KTP käväisi johdossa, mutta Lahti Basketball piti aina pintansa. Kunnes viimeiset kolme hyökkäystä tuottivat lahtelaisille tasan nolla heittoyritystä. Vincent Golson vei KTP:n johtoon 15 sekuntia ennen loppua. Ilman aikalisää hyökkäämään lähtenyt Lahti Basketball jäi lopulta kokonaan ilman heittoa ja sarjapisteet jäivät kotkaan lukemin 104-103.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin jälleen kerran huikeat 33 pistettä heittänyt Erik Sajantila. James Padgett esiintyi mainiosti ensimmäisessä ottelussaan ja tehtaili 28 pistettä sekä otti 11 levypalloa. Harrison Cleary osui 20 pisteen edestä ja antoi myös yhdeksän syöttöä. Bobby Planutis heitti 10 pistettä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5840176&season_id=126629

Lopussa jotkut pelaajat ehkä alkoivat katsomaan tulostaulua. Aina kun pelasimme hyvää puolustusta hyökkäsimme myös hyvin. Me vain tarvitsemme jatkossa 40 minuuttia ehjän pelin voittaaksemme.

Tom Cooman

Tänään oli kyllä tosi kova peli. Lopussa teimme vaan tyhmiä menetyksiä ja he pääsi juoksemaan helppoja koreja. Olen ollut nyt kolme päivää maassa ja yritän vain tehdä kaikkeni joukkueen eteen. Kyllä me voittoja tulemme tässä sarjassa ottamaan.

James Padgett


Jos tää kausi jatkuu näin, en tiedä mistä tästä vielä itsensä löytää. Olen kyllä todella ylpeä joukkueesta. Kolme viime peliä ollaan tultu vikalla kympillä rinnalle ja ohi. Puolustuksessa teimme paljon todella karmeita virheitä. Colson ja Rand nosti tasoaan toiselle puoliakalle se auttoi meitä voittoon. Levypallot ja puolustukseen paluu oli tänään heikkoa, mutta pallon menetyksiä taas oli tänään vähän ja se auttoi meitä. Oli hienoa nähdä että tänään kaksi kentän parasta pelaajia oli kotimaisia.

Roope Mäkelä
PISTETILASTOTKTPLAHTI
Aloitusviisikon pisteet8398
Pisteet penkiltä215
Suurin pisteputki99
Suurin johto515
Pisteet 3 sek. alueelta6656
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2316
Pisteet hyökkäyslevypalloista1817
Pisteet vastustajan menetyksistä218
Johtoaseman muutoksia13
Tasatilanteita7

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se saa vieraaksi Tampereen Pyrinnön. Liput ennakkoon -> https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2023-2024-korisliiga-lahden-suurhalli-17681695/

Kuva: Sellekhanks