Lahti Basketballin tämän viikon Korisliiga- haaste vie joukkueen Kotkaan. Kotijoukkue KTP Basket on aloittanut kauden kolmella voitolla ja kahdella tappiolla.

KTP Basket on päävalmentaja Roope Mäkelän johdolla kasannut kilpailukykyisen ryhmän. KTP:n orkesteria johtaa todellinen taskuraketti, Vincent Golson. 170-senttinen Golson on viidessa ottelussa tehnyt yli 15 pistettä ja jakanut yli viisi syöttöä ottelua kohden. Joukkueen paras pistemies on myös takamiehen tontilla viihtyä Shaun Doss. Doss tehtailee liki 20 pistettä ottelua kohden. Sentteri Ahmad Rand on todellinen kimmoisuus ihme. Randin ilmava pelityyli on tuottanut 13:sta pistettä ja yhdeksän pelipalloa ottelua kohden. Menneellä viikolla KTP sai takaisin jo kolmatta kertaa seurassa pelaavan Roydell Brownin. Brown on takuuvarma yleismies.

Kotimaiset runkopelaajat ovat Vili Nyman, Topias Kuukkanen, Juho-Matti Henttonen, Tomi Lommi ja Miikka Marttinen. Tämä nelikko on tuottanut n. 30 pistettä ottelua kohden.

KTP:n tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=47&season_id=126629

Lahti otti juuri avausvoiton ja on sen jälkeen vahvistunut. Siihen kun lisätään Sajantilan hirmuvire niin kova ottelu tiedossa. Brownin tulon jälkeen henki ja tekeminen joukkueessamme on ollut hyvällä tasolla. Sitä yritetään siirtää kentälle Suomen parhaan kotiyleisön iloksi.

Roope Mäkelä

Kokoonpano: Timonen, Kuukkanen, Rand, Golson, Nyman, Brown, Lommi, Henttonen, Marttinen, Doss

Lahti Basketball sai vihdoin ja viimeinen sentterin, kun James Padgett laskeutui Suomeen keskiviikkona. Kokenut pelimies on ennättänyt harjoitella joukkueen kanssa kolme kertaa ja pukee Lahti Basketball paidan numero 34 ylleen Kotkassa perjantaina.

KTP:stä Lahteen try outille saapunut Markise Davis ei sen sijaan jatka Lahdessa. Sopimusta jäi tekemättä viikon mittaisen try outin jälkeen. Best of luck for future Markise Davis.

Arttu Saarijärvi jatkaa Terveystalon tarjoamalla sairastuvalla vielä tämän ja ensi viikon. Muuten joukkue on valmis kohtamaan kovan KTP:n.

With James, we finally have a full roster. We only had one practice together, but having somebody helping with the rebounds makes a big difference. KTP is an organized and deep team. Their team exists out of one-on-one threats with outside shooting power. We will need another defensively strong game to continue the winning path.

Tom Cooman

Kokoonpano: Cleary, Harden, Homanen, Karvonen, Koivunen, Lahdetniemi, Padgett, Planutis, Sajantila, Tolonen

JOUKKUETILASTOTKTPLAHTI
Pisteet#7 83.6#4 88.4
Levypallot#8 38.8#12 32.8
Syötöt#12 14.6#9 15.4
Tehokkuus#7 92.0#9 89.0
Vapaaheitto-%#8 71.6#3 81.2
2P heitto-%#4 51.9#6 50.3
3P heitto-%#3 37.8#2 41.5
Hyök. levypallot#12 9.6#11 9.8
Puol. levypallot#4 29.2#12 23.0
Riistot#11 5.2#9 6.2
Torjunnat#5 4.0#11 2.4
Menetykset#4 14.2#2 17.0

KTP Basket vs. Lahti Basketball

27.10.2023 18:30 Karhuvuori

TV: Ruutu

Lahti Basketballin virallinen kisakatsomo Pelurissa