Lahti Basketball avasi voittotilinsä tämän kauden Korisliigassa, kun se kaatoi jännittävässä ottelussa Lapuan Kobrat lukemin 88-83 (41-37).

Kotijoukkueen riveistä puuttui Arttu Saarijärvi ja tuo mystinen sentteri, jota on metsästetty jo hyvän tovin verran.

Ottelun alkutahdit löi hurjassa vireessä ollut takamies Harrison Cleary. Cleary naulasi nopeassa tahdissa 12:sta pistettä ja oli täysin pitelemätön pelaaja vieralijoille. Clearyn johdolla ensimmäinen neljännes kotijoukkueelle 23-16.

Toisella jaksolla Kobrien koko oli myrkkyä lahtelaisille. Hyökkäyslevypallot ja sentteri pelaaminen alkoi tasoittaa orastavaa piste-eroa, vaikka Eetu Lähdetniemi taisteli miehekkäästi. Koko erosta huolimatta kotijoukkue oli ottelussa hienosti mukana ja johti puoliajalla 41-37. Huolta herätti Erik Sajantilan loukkaantuminen, jonka vuoksi hän poistui pukukoppiin reilusti ennen puoliaikaa.

Harrison Cleary oli naulasi puoliaikaan mennessä 25 pistettä.

Toisella puoliajalla näytti jo hetken, että Kobrien koko ja Joona Tuomalan tulikuuma heittokäsi vievät sarjapisteet Pohjanmaalle. Ottelun jatkuessa tasaisissa merkeissä ennen viimeistä jaksoa kotijoukkue johti pisteellä.

Viimeisellä jaksolla esiin nousi kapteeni Erik Sajantila, joka loukkaantumisesta huolimatta oli ilmiömäisessä vireessä. Sajantila näytti osaamistaan läheltä ja kaukaa pitäen kotijoukkueen voitossa kiinni. ”Saja” kruunasi iltansa haamukolmoseen, joka hyökkäysajan päättyessä kaarsi koriin liki puolesta kentästä.

Lopussa myös huiman ottelun ottelun pelannut Harrison Cleary ja Kalle Koivunen upottivat kovia heittoja. Lahti Basketball keski Kobrien lopun rynnistyksen ja kauden ensimmäinen voitto irtosi lukemin 88-83.

https://www.matelaituri.fi energisimmäksi pelaajaksi valittiin 34 pistettä upottanut Harrison Cleary. Erik Sajantila heitti isot 21 pistettä ja Bobby Planutis sekä Elias Harden 12 pistettä mieheen. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5840169&season_id=126629

Olen nyt viisi kertaa puhunut pelisuunnitelman noudattamisesta. Nyt onnistuimme siinä 35 minuuttia. Jos pystymme jatkamaan näin, voitamme vielä monta kertaa. Pitää vain tehdä sovittuja asioita. Me tiesimme että Kobrat on hyvä hyökkäyslevypallojoukkue. Ensimmäiselle puoliskolla hävittiin liikaa levypalloja. Toisella puoliskolla haastettiin heidät paremmin ja sillä on mielestäni merkitystä. Hyvää työtä koko joukkueelta, joka ansaitsi voiton.

Tom Cooman

Vuoden ensimmäinen iso voitto meille. Ollaan tehty töitä todella paljon. Työntekemisestä ei ole homma ollut kiinni. Muutettiin puolustuksessa joitain asioita ja pelattiin suunnitelman mukaan.

Harrison Cleary

Epäonnistuttiin heittäjien puolustamisessa kuitenkin, vaikka heillä esim. Planutis oli aika hyvin kurissa ja Sajantila ekalla puoliajalla. Mutta sitten kun se peli oli siinä viivalla, niin Sajantila laittoi muutaman tosi kovan heiton sisään. Ei oltu tarpeeksi lähellä. Ei uskottu sitä miten ne pystyy heittämään ja ei saatu heitä ylittämään kolmen pisteen viivaa ja menemään korille ja sieltä viimeistelyt on meitä vastaan aika hankalia. Ja tää oli tulos. Cleary ekalla puoliajalla oli ihan maaginen ja oltiin vähän liian alhaalla meidän ison kanssa palloscreeni-tilanteissa ja hän pääsi kiertelemään. Olisi pitänyt olla ylempänä. Theo käsitti sen niin, että Lähdetniemen kanssa ollaan tosi alhaalla. Sitä korjattiin toiselle puoliajalle ja se oli paremmin hallussa. Lopussa vaan kaveri laittoi kovemmat heitot sisään ja me ei.

Ville Turja
PISTETILASTOTLAHTIKOBRAT
Aloitusviisikon pisteet8150
Pisteet penkiltä733
Suurin pisteputki78
Suurin johto75
Pisteet 3 sek. alueelta2040
Pisteet nopeista hyökkäyksistä101
Pisteet hyökkäyslevypalloista1124
Pisteet vastustajan menetyksistä1521
Johtoaseman muutoksia7
Tasatilanteita9

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran perjantaina 27.10, kun se matkaa KTP Basketin vieraaksi Kotkaan.