Lahti Basketball on tehnyt tulevaa kautta koskevan sopimuksen Elias Hardenin,24,kanssa. 198-senttinen Harden tunnetaan monipuolisena pelaajana, joka pystyy pelaamaan niin takamiehen kuin laiturin paikalla. Mennyt kausi Kyproksella oli Hardenin ensimmäinen ammattilaisena. Siellä syntyi tehot 14.6 pistettä, neljä levypalloa ja 1.7 syöttöä.

Elias is our second American signing. His incredible wingspan and athleticism stood out. On the first call, the fire he had was unseen. This guy wants a chance and wants to show he can play. He is an open-court and transition player and will be able to defend multiple positions. We believe he could be the hidden gem everybody is searching for!

Tom Cooman

Welcome to Lahti, Elias

Elias Harden

Syntynyt: 3.2.1999

Yliopisto: Xavier

Ammattilaisura: Kypros

Pituus: 198

Paino: 95

Pelipaikka: takamies/laituri

Instagram: eliasj.harden13

Lahti Basketballilla on sopimukset Elias Hardenin, Harrison Clearyn, Arttu Saarijärven, Kalle Koivusen, Erik Sajantilan, Ville Tolosen, Eetu Lähdetniemen ja Jan Homasen kanssa.

Joukkueeseen haetaan vielä yhtä kotimaista peluria sekä kahta ulkomaalaisvahvistusta. Viimeiseltä kahdelta vahvistukselta haetaan kokoa, korintekovoimaa sekä urheilullisuutta. Heidän rekryämiseen on varattu aikaisempia vuosia suurempi osa pelaajabudjetista. Joukkue on jo nyt erittäin potentiaalinen ja iskukykyinen, mutta näissä viimeisissä rekryissä onnistuminen tulee olemaan erittäin tärkeää kauden suhteen. Valmennus on tehnyt hurjasti töitä rekryjen suhteen ja vaikuttaa erittäin lupaavalta myös näiden viimeisten pelaajien suhteen.

Jami Luhtanen

Kuva: Sellekhanks