Lahti Basketball on solminut 2+1 mallisen sopimuksen Kalle Koivusen,20, kanssa. Koivunen siirtyy Lahteen Jyväskylä Basketball Academyn riveistä. Äänekosken Huiman kasvatti valittiin juuri vuoden pelaajaksi miesten Divarissa A:ssa. 190-senttinen takamies/laituri pelasi viimeiset kolme kautta JBA:n riveissä. Menneellä kaudella tilastoihin merkittiin 16 pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä ottelua kohden. Kolmoset upposivat yli 41% tarkkuudella.

Sitä ennen hän edusti kasvattajaseuraansa Äänekosken Huimaa Divari B:ssä. Koivunen on juniorimaajoukkueiden vakiokasvo ja hänen perässä oli yli puolet Korisliigan seuroista.

Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio oli erityisen mielissään Koivusen päädyttyä Lahteen.

Kallen perässä oli yli puolet Korisliigan joukkueista. Olen todella iloinen, että onnistuimme saamaan Kallen Lahteen. Tämä on hieno osoitus seuran vetovoimasta. Hänellä on suuri potentiaali ja meidän tehtävänä on auttaa häntä saavuttamaan omat rajansa pelaajana.

Roope Suonio

Kalle is a great addition to the team. He was an impact player in the Division A playoffs and is ready to perform on a higher level. He has the hunger and work mentality we are searching for in players. I can’t wait to start working with Kalle and helping him develop his game to the standards of Korisliiga and professional basketball.

Tom Cooman

Elokuussa Lahteen muuttava Koivunen oli myös mielissään sopimuksesta.

Mun oli aika ottaa seuraava steppi ja olen todella iloinen päästessäni LaBa-paitaan. Lahti teki minuun hyvän vaikutuksen ja olen kuullut heistä paljon hyvää, joten uskon, että täällä on erittäin hyvä ympäristö kehittyä ja aloittaa Korisliiga-ura.

Kalle Koivunen

Kalle Koivunen

Ikä:20

Pituus: 190cm

Paino: 88

Pelipaikka: Takamies/laituri

Kasvattajaseura: Äänekosken Huima

Seurat: Huima, JBA

Maaottelut: 34

Saavutukset: Vuoden pelaaja MD 1A 2022-23

Lahti Basketballilla on pelaajasopimukset Arttu Saarijärven, Erik Sajantilan, Eetu Lähdetniemen, Ville Tolosen ja Kalle Koivusen kanssa.

Joukkuetta valmentaa kaksikko Tom Cooman ja Kristian Palotie. Fysiikkavalmentajana jatkaa Markus Kangasvieri.

Lisää sopimusuutisia luvassa pian.

Kuva: Sellekhanks