Lahti Basketballin kauden viimeinen ottelu toi hyvä mielen monella tapaa.

Kotijoukkue voitti, yleisöä oli liki 1300 ja ottelun ympärillä tapahtui paljon. Lopputulos 115-93 (56-52).

Suuri kiitos ilmaisen ottelun mahdollistajille: Ravinto Nosturi, Parturi-kampaamo Stooli, FireBros Oy ja Lahden Tili ja Tapahtuma.

Molemmat joukkueet pelasivat merkityksettömässä ottelussa suurella sydämellä. Niin Lahti Basketball kuin Korihait tarjosivat viihdyttävän kamppailun, jossa vauhtia piisasi. Ottelun eteni tasaisena aina viimeiselle jaksolle asti, jolloin kotijoukkue repäisi Michael Ertelin ja Chris Clarken johdolla tukevan johdon. Viimeisellä minuutilla rakas kotiyleisö osoitti seisaaltaan suosiota, kun Lahti Basketball kuljetti kellosta pois viimeiset sekunnin.

Lopputulos 115-93.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin älyttömän ottelun pelannut Chris Clarke. ” The Unicorn” viimeisteli 29 pistettä, otti 13 levypalloa ja antoi 18 syöttöä. Hienosti esiintyi myös Michael Ertel, joka naulasi huikeat 40 pistettä kovalla prosentilla. Karl Gamble mellasti 19 pistettä täydellisellä heittopelillä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727540&season_id=125119

Chris Clarke teki Korisliigan historiaa, kun hän kirjautti ensimmäisenä pelaajana runkosarjan aika keskiarvokseen triplatuplan. Siitä lisää myöhemmin.

Onnellinen tästä pelistä, mutta pettynyt kauteen koska pudotuspelit jäi väliin. Meillä oli heikot hetket kaudella, mutta loppukaudesta näytimme minkälainen joukkue olemme. Rakastan tätä kaupunkia ja onnellinen että elämä toi tänne.

Tom Cooman

Haluan kiittää faneja. Heidän ei olisi tarvinnut tulla tänään, koska pelillä ei ollut merkitystä. Mutta katsomo oli täynnä ja saimme siitä paljon energiaa. Suuri kiitos myös Tomille kaikesta luottamuksesta kauden aikana. Hän tuli vaikeeseen paikkaan ja hoiti hommat hienosti. Olen todella onnellinen että ensimmäinen ammattilaiskausi oli Lahdessa.

Michael Ertel

Meidän takki tyhjeni viime perjantaina. Tiedettiin että Lahti haluaa lopettaa kautensa tyylikkäästi kotiyleisön edessä. Vähän tämmöinen valmentajan painajainen, jossa tehdään vain paljon koreja. Mun mielestä pelattiin koko kausi ok tasolla. Kesti vaan kauan oppia voittamaan pelejä. En ole mitenkään pettynyt kokonaisuuteen. Tärkeät pelit hoidettiin ja noustiin sillasta.

Tero Vasell
PISTETILASTOTLAHTIKORIHAIT
Aloitusviisikon pisteet9361
Pisteet penkiltä2232
Suurin pisteputki127
Suurin johto257
Pisteet 3 sek. alueelta5236
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2018
Pisteet hyökkäyslevypalloista148
Pisteet vastustajan menetyksistä1821
Johtoaseman muutoksia13
Tasatilanteita12

Kuva: Sellekhanks