Lahti Basketball ja Espoon Honka järjestivät todellisen trillerin perjantain jatkosarjan ottelussa. Huikean kamppailun jälkeen Lahti Basketball oli lopulta parempi jatkoajalle venyneessä ottelussa lukemin 120-115, (102-102, 56-42).

Ennen ottelua Chris Clarke palkittiin Korisliigan kuukauden pelaajana ja myös kaikkien aikojen triplatupla- tilaston ykköspaikasta.

Ensimmäinen neljännes näytti ottelun suunnan. Ennakkoon povattiin vauhdikasta kamppailua ja se saatiin. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen heittopeli ontui pahasti. Lahti Basketball suti ensimmäiset seitsemän kolmosta ohi, vaikka se sai vallan hyviä heittopaikkoja. Ensimmäisen jakson hahmo oli Karl Gamble, joka onnistui kymmenen pisteen edestä. Tilanne ensimmäisen jakson jälkeen 22-22.

Toisella kympillä esiin nousi Michael Ertel. Ertel käsi kävi kuumana ja mies näytti laajasti osaamistaan. Ertel onnistui puoliaikaan mennessä jo 19 pisteen edestä. Toinen kymppi oli kotijoukkueen, joka takoi taululle 34 pistettä ja lähti puoliajalle 56-42 johdossa.

Puoliajan jälkeen ottelu pysyi vielä kotijoukkueen hallussa. Kuin pisteeksi iin päälle kuukauden pelaaja Chris Clarke tehtaili triplatuplan jo kolmanteen jaksoon mennessä. Viimeiselle jaksolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 83-67.

Koripallo on siitä ihmeellinen peli, että tukevakin johto saattaa haihtua ilmaan muutamassa minuutissa. Niin kävi perjantaina, kun Lahti Basketball suli täysin Hongan siirryttyä paikkapuolustukseen. Lahti Basketball hakkasi päätä seinään hyökkäyksessä ja Honka juoksi helppoja nopeita. Silmänräpäyksessä ottelu oli tasan. Varsinaisen peliajan lopussa Hongan takamies Colin Slater tasoitti pelin ja lukemissa 102-102 oli edessä jatkoaika.

Jatkoajalla Honka karkasi pahimmillaan seitsemän pisteen karkumatkalle. Kotijoukkue ei luovuttanut ja Michael Ertelin kaksi kovaa koria nosti lahtelaiset peliin mukaan. Lopulta Chris Clarken kolmonen tasoitti ottelun ja Erik Sajantilan röyhkeä viimeistely palkittiin kahden pisteen lisäksi vapaaheitolla. Lahti Basketball kolmen pisteen johtoon, joka kasvoi vielä Michael Ertelin kahdella vapaaheitto pisteellä.

Loppulukemat 120-115.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin tilastollisesti täysin älyttömän ottelun pelannut Chris Clarke. Täydet 45 minuutti kentällä viettänyt taituri viimeisteli 31 pistettä, otti 17 levypalloa ja antoi 16 syöttöä. Tämä triplatupla on Korisliigan historiassa ensimmäinen, jossa pelaaja viimeistelee yli 30 pistettä, 15 levypalloa ja 15 syöttöä. Hienon ottelun pelasi myös Michael Ertel, joka upotti kentän korkeimman pistesaldon 36. Karl Gamble onnistui myös hienosti ja kirjautti 23 pistettä sekä yhdeksän levypalloa. Steven Haney sarakkeeseen merkittiin 11 pistettä ja Erik Sajantilan kahdeksan.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727531&season_id=125119

Ottelufiilikseen vaikuttavat onnistumiset tai epäonnistumiset. Saimme alussa avoimia heittoja, mutta en tuntenut että meillä olisi silti ollut ongelmia. Piti vain jaksaa graindata ja uskoa että heitto alkaa jossain vaiheessa pudota. Paikkapuolustus olikin sitten toinen juttu. Olimme hetken aikaa hukassa. Emme olleet juurikaan harjoitelleet paikkaa vastaan, mutta katsotaan jos Lapua haluaa tehdä meille tulevissa otteluissa saman. Silloin olemme valmiita.

Tom Cooman

Ottelu oli vuoristorataa. Kolme erää tuntui että hallitsimme peliä, mutta Hongan paikkapuolustus aiheutti meille ongelmia. Tuota hetkeä lukuun ottamatta pelasimme hyvin.

Chris Clarke

Hatunnosto Lahdelle. Lahti pelaa tosi hienoa siirtymähyökkäystä ja pystyy kovilla yksilöillä luomaan tilanteita. Lopptulos oli 120-115, joten puolustuksen juhlaa peli ei ollut. Alussa ja ennen kaikkea toisella neljänneksellä meillä ei ollut energiaa, jossa matsi oikeasti hävittiin. Pystyttiin silti nuosemaan kamppailemaan voitosta, mutta Lahti lopulta hoiti homman.

Aapo Heinonen

Toivon että olisi pelattu ensimmäinen puoliaika niin kuin pelasimme toisen puoliajan. Tämä oli meille oppimiskokemus, mutta jatkoimme kuitenkin taistelua. Tulimme takaisin peliin, mutta se ei lopulta riittänyt

Adrien Lawson Jr
PISTETILASTOTLAHTIHONKA
Aloitusviisikon pisteet10498
Pisteet penkiltä1617
Suurin pisteputki119
Suurin johto186
Pisteet 3 sek. alueelta4650
Pisteet nopeista hyökkäyksistä189
Pisteet hyökkäyslevypalloista2010
Pisteet vastustajan menetyksistä413
Johtoaseman muutoksia12
Tasatilanteita10

Lahti Basketball seuraavan kerran perjantaina 10.3, kun se matkustaa Kobrien vieraaksi Lapualle.

Kuva: Sellekhanks