Korisliigan jatkosarja jatkuu keskiviikkona, kun Lahti Basketball matkaa Hongan vieraaksi Espooseen. Joukkueet ovat ennen keskiviikon ottelua tasapisteissä. Honka on edellä keskinäiden otteluiden korieron vuoksi.

Jatkosarjassa panokset ovat kovat. Pudotuspeleihin on tyrkyllä useampi joukkue ja myös putoamispeikko kiusaa useampaa joukkuetta. Jatkosarjaa on pelaamatta vielä yhdeksän kierrosta, joten jokainen ottelu on erittäin tärkeä.

Honka otti hiljattain kaksi kovaa päänahkaa, kun kotona kaatui Karhu ja vieraissa Kouvot. Kaksi edellistä peliä on päättynyt tappioon.

Hongan ykköspyssy on Jahlil Tripp, joka venyttää sukkaa liki 19:sta pisteen keskiarvolla. Tripp on osoittanut olevansa kova tekijä Korisliigassa. Väkivahva takamies Malcom Duvivier onnistuu 16:sta pisteen edestä. Edellisestä kohtaamisessa Lahdessa Duvivier oli vaikea pideltävä lahtelaisille. Carl Lindbom ja Tuukka Kotti ovat tärkeitä kokeneita palasia Hongan palapelissä. Molemmat pelaajat tuottavat yli 10:n pistettä iltaa kohden. Honka hankki viime kaudella Pyrinnössä pelanneen Emanual Shepherdin ja tekee ensiesiintymisen Honka paidassa keskiviikkona.

Tripla-tuplakone Chris Clarke tulee vieraaksemme ja tuo mukanaan Lahden liikkuvan joukkueen. He pelaavat paljon viidellä pelaajalla kaarella, joka tuo oman haasteensa puolustukselle. Huomenna nähdään myös uusimman vahvistuksen ensi esiintyminen Honka-paidasssa. 

Aapo Heinonen

Lahti Basketball lähtee huomiseen otteluun ilman Henri Ventoniemeä ja Karl Gamble. Molemmat herrat lähestyvät pelikuntoa ja toinen heistä saattaa olla parketilla jo lauantain kotiottelussa. Ricky Waxlaxin pelaaminen on epävarmaa sairastumisen vuoksi.

We have competed against all teams and proved we can play. The only thing missing is the wins that confirm this. Honka is an important game. We need to win. We can challenge Honka, that is beating top teams in the league, with the energy and mentality we had in the last game. If we do it for 40 minutes and don’t allow them to get comfortable.

Tom Cooman

Kokoonpano: Arttu Saarijärvi, Michael Ertel, Devon Thomas, Chris Clarke, Erik Sajantila, Steven Haney, Eemi Luukkonen, Ville Tolonen, Roi Byman, Eetu Lahdetniemi, Jan Homanen (Ricky Waxlax 75% GTD).

JOUKKUETILASTOTHONKALAHTI
Pisteet#11 78.3#8 82.1
Levypallot#10 37.4#3 41.8
Syötöt#6 17.2#5 18.3
Tehokkuus#12 84.1#8 89.8
Vapaaheitto-%#11 66.5#12 66.4
2P heitto-%#7 51.4#11 50.0
3P heitto-%#9 32.7#12 30.9
Hyök. levypallot#10 10.5#2 15.1
Puol. levypallot#6 26.9#7 26.7
Riistot#11 6.3#5 7.3
Torjunnat#11 1.9#9 2.6
Menetykset#2 15.0#4 14.1

Tapiolan Honka vs. Lahti Basketball keskiviikkona 1.2.2023 Tapiolan liikuntahalli klo18:30

TV: Ruutu