Lahti Basketballin esitys perjantain jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa oli erittäin kaksijakoinen. Kotijoukkue hallitsi täysin ottelua 28 minuuttia ja johti parhaimmillaan 17 pisteellä. Viimeisen jakson Pyrintö vei 26-10 ja samalla koko ottelun lukemin 76-73 (30-42).

Ottelun alussa näytti, että kotijoukkue karkaa vierailtaan heti kättelyssä. Aggressiivisesti hyökännyt Lahti Basketball sai hyviä heittoja, ja vaikka onnistumisprosentti ei ollut toivotunlainen, karkasi kotijoukkue nopeasti kymmenen pisteen johtoon. Mukavasta johdosta huolimatta tietynlainen huolellisuus puuttui joukkueen otteista. Ensimmäinen kymppi lahtelaisille 22-13.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa. Paljon hyvää, mutta myös paljon hutilointia. Puoliajalle kotijohdossa 42-30.

Puoliajan jälkeen ottelu näytti edelleen olevan Tom Cooman suojattien hallussa. Ongelmaksi muodostui se, että viimeistä niittiä Pyrinnön arkkuun ei pystytty lyömään. Tämä johti siihen, että vierailijat nousivat peliin mukaan Osku Heinosen kultaranteen siivittämänä. Heinonen heitti pari kovaa kolkkia kolmannen jakson loppuun ja hilasi Pyrinnön peliin mukaan.

Viimeinen jakso oli sitten lahtelaisittain karua katsottavaa. Joukkueen baletti sekosi täysin ja kymmenen minuutin aikana se sai kasaan vain kymmenen pistettä. Pyrintö sen sijaan uhkui itsevarmuutta ja määräsi ottelun tahdin. Viimeisillä minuuteilla Lahti Basketball pakka oli täysin sekaisin ja joukkueella oli vaikeuksia saada laadukkaita ratkaisuja. Kentällä tuntui olleen kaksi kotijoukkuetta. Se joka aloitti ottelun itsevarmuutta uhkuen ja se joka lopetti pelin kuin pelokas koira, jonka häntä on sujahtanut koipien väliin.

Lopputulos Pyrinnön hyväksi 76-73.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 21 pistettä heittänyt Erik Sajantila. Michael Ertel tuki 16:n voimin ja Chris Clarke 14:n. Clarken hyppysiin tarttui myös peräti 21 levypalloa.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727512&season_id=125119

Jos johdat kolme erää noin isolla erolla, niin se pitää pystyä viemään myös loppuun asti. Heti kun tempo vastustajalla nousi niin aloimme tekemään virheitä. Meidän täytyy pystyä pelaamaan koko peli samalla tavalla kuin ensimmäiset kolme erää. Keskiviikkona seuraava mahdollisuus ottaa voitto.

Tom Cooman

Pelattiin kolme erää tosi hyvin. Sitten tapahtui jotain ja intensiteetti laski. Silloin vastustaja tuli takaisin peliin ja meni ohi. En tiedä mitä tapahtui.

Erik Sajantila


Lähes kolme erää näennäistä pelaamista ja sitten löytyi apinan raivo. Samoja heittoja me laitettiin ilmaan koko pelin ajan ja lopussa ne menivät sisään. Lahti oli hyvin valmistautunut ja dominoi kolme erää. Pitää olla tosi tyytyväinen voittoon.

Miikka Sopanen
PISTETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Aloitusviisikon pisteet6567
Pisteet penkiltä89
Suurin pisteputki139
Suurin johto175
Pisteet 3 sek. alueelta2426
Pisteet nopeista hyökkäyksistä169
Pisteet hyökkäyslevypalloista1819
Pisteet vastustajan menetyksistä919
Johtoaseman muutoksia2
Tasatilanteita2

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun joukkue matkaa Espooseen Hongan vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 7.2, kun vieraaksi saapuu Kobrat Lapualta.

Kuva: Sellekhanks