Lahti Basketball ja Helsinki Seagulls järjestivät viihdyttävän iltapuhteen lauantaina Korisliigassa. Kotijoukkue Seagulls oli lopulta parempi lukemin 98-95 (51-42).

Lahti Basketball lähti otteluun ilman Devon Thomasia ja Karl Gambleä. Lisää surua tuotti Henri Ventoniemen loukkaantuminen ottelun alussa.

Ensimmäinen jakso sujui lahtelaisittain erinomaisesti. Joukkue onnistui laajalla rintamalla ja iloa tuotti Eemi Luukkosen sekä Ricky Waxlaxin pirteät otteet. Chris Clarke ja Michael Ertel olivat totutun tehokkaita. Ensimmäinen jakso vierailijoille 23-20.

Toisella kympillä Seagulls sai lisää ilmaa siipiensä alle ja joukkue intoutui erinomaiseen vireeseen. Se tuotti 31 pistettä kymmeneen minuuttiin ja vei joukkueen 51-42 johtoon, kun joukkueet marssivat puoliajan viettoon.

Kolmas jakso kamppailtiin tasaisesti, eikä Lahti Basketball saanut Seagullsin noin kymmenessä pisteessä pyörinyttä johtoa kavennettua. Eemi Luukkosen miehekkäät otteet olivat ilo lahtelaisfanien verkkokalvoille. 30 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti edelleen 73-62.

Viimeisestä jaksosta muodostui sitten todellinen näytelmä. Lahti Basketball alkoi kuromaan kotijohtoa kiinni herrojen Ertel ja Clarke johdolla. Kiri huipentui, kun Eemi Luukkosen kolmonen tasoitti ottelua alle minuutti ennen loppua. Saegulls pääsi yrittämään useamman kerran ja lopulta hyöykkäyslevypallo pomppi Antti Kanervolle, joka naulasi kolmosen pussiin. Lopussa molemmat joukkueet vielä kaunistelivat lukemia, jotka lopulta kirjattiin 98-95.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 26 pistettä heittänyt ja erittäin kovan matsin pelannut Michael Ertel. Chris Clarke oli jälleen hurjassa vedossa ja nakutti 29:n pistettä, otti 13:sta levypalloa ja antoi kahdeksan syöttöä. Eemi Luukkonen pelasi hienosti ja onnistui 16:n pisteen edestä. Ricky Waxlax upotti vanhassa kotisalissa 14:sta pistettä.

Jälleen harmittava tappio. Jokainen peli on meille nyt todella tärkeä ja katseemme on pudotuspeleissä. Meidän tulee saada voittoja pian, jotta pystymme saavuttamaan tavoitteemme. Sentterin puuttuminen oli meille tänään iso haaste, johon pystyimme vastaamaan kyllä  hyvin, mutta meidän pitäisi pystyä tekemään se täydet 40 minuuttia voittaaksemme. 

Tom Cooman

Tänään nähtiin fyysinen kamppailu. Seagulls oli meitä vahvempi ja toisella jaksolla yritimme haastaa heidän fyysisyyttään, mutta lopussa he saivat suoritettua yksinkertaisesti vain meitä paremmin. Uskon että kun pystymme nostamaan intensiteettiämme, niin tulemme saamaan jälleen voittoja. 

Michael Ertel

Olen tyytyväinen voittoon mutten täysin siihen miten se tuli. Kaveri teki meitä vastaan tänään 95 pinnaa ja silloin on vikaa puolustuspäässä. Lahti pelasi tänään hienosti loppuun asti siitä kunnia heille. Meidän levypallopelaaminen ja siirtymäpuolustaminen ei ollut tänään vaadittavalla tasolla ja tätä pitää parantaa jatkossa.

Jussi Laakso

PISTETILASTOTSEAGULLSLAHTI
Aloitusviisikon pisteet8776
Pisteet penkiltä1119
Suurin pisteputki86
Suurin johto155
Pisteet 3 sek. alueelta5432
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1415
Pisteet hyökkäyslevypalloista725
Pisteet vastustajan menetyksistä88
Johtoaseman muutoksia9
Tasatilanteita2

Lahti Basketballin pelit jatkuvat jatkosarjassa, joka alkaa lahtelaisten osalta kotiottelulla todennäköisesti perjantaina. Lopullinen jatkosarjan otteluohjelma valmistuu myöhemmin sunnuntaina.

KUVA: Sellekhank