Lahti Basketball matkustaa runkosarjan viimeisessä ottelussa lauantaina Helsinki Seagullsin vieraaksi. Helsinki Seagulls majailee sarjassa toisena viidellätoista voitolla ja kuudella tappiolla. Edellisellä kierroksella Jussi Laakson valmentama Seagulls koki yllätystappion KTP:n vieraana.

Seagullsin ykköstykki on ollut koko kauden Jeffrey Carroll, joka naulaa 19:sta pistettä ottelua kohden. Sentteri Zena Odosomwan sen sijaan on sarjan paras levypalloissa. Odosomwan napsii kaksitoista irtopalloa per matsi. Laatua Seagulls ryhmästä löytyy laajalla rintamalla. Yli kymmenen pisteen keskiarvon joukkueessa pääsee Okko Järvi, Lassi Nikkarinen, Antti Kanervo ja kokenut Rene Rougeau.


Runkosarjan viimeinen matsi kotona ja Lahti Basketball vastassa. Kaksi edellistä peliämme olemme hävinneet jatkoajalla, vaikka mahdollisuus olisi ollut molemmat pelit naulata jo varsinaisella peliajalla. Analysointi ja palaute on nyt annettu ja toivottavasti se vaikuttaa positiivisesti joukkueen toteuttamisen laatuun. Tämän laadun pysyessä omalla korkealla tasolla lauantaina voimme odottaa voittoa ottelusta.

Jussi Laakso

Kokoonpano: Zena Edosomwan, Rene Rougeau, Elias Leskinen, Timi Heinonen, Antti Kanervo, Sakari Laakso, Lassi Nikkarinen, Okko Järvi (GTD25%), Markus Rautasalo, Jeff Carroll jr., Trey Hall III

Lahti Basketball koki niukan tappion keskiviikkona Salon Vilpasta vastaan. Karl Gamble loukkaantui keskiviikkona pahannäköisesti. Alaraajavamma pitää Gamblen sivussa seuraavat kolme viikkoa. Muuten joukkue on iskussa ennen runkosarjan viimeistä.

We have proven in the last weeks that we can compete against the best in the league. Winning one of these games would be a statement to show we are not in the right spot in the rankings. Helsinki has a versatile team that is a threat from everywhere. We need a great defense and offense where everybody is contributing. 

Tom Cooman

Kokoonpano: Arttu Saarijärvi, Michael Ertel, Devon Thomas, Chris Clarke, Erik Sajantila, Steven Haney, Henri Ventoniemi, Ricky Waxlax, Eemi Luukkonen, Ville Tolonen, Roi Byman, Eetu Lähdetniemi

UETILASTOTSEAGULLSLAHTI
Pisteet#2 91.0#8 82.0
Levypallot#2 42.5#4 41.0
Syötöt#1 21.3#5 18.3
Tehokkuus#2 108.7#9 89.4
Vapaaheitto-%#8 71.8#12 66.9
2P heitto-%#2 56.5#8 50.4
3P heitto-%#4 35.0#12 30.3
Hyök. levypallot#4 13.3#2 14.9
Puol. levypallot#3 29.2#9 26.1
Riistot#10 6.3#5 7.1
Torjunnat#3 3.4#10 2.6
Menetykset#7 12.9#5 13.8

Helsinki Seagulls vs. Lahti Basketball Lauantai 21.1.2023 klo17:00 Kisahalli

TV: Ruutu