Lahti Basketball ja Salon Vilpas tarjosivat mainion taiston keskiviikkona Korisliigassa. Vilpas vei ottelun lopulta lukemin 95-84 (45-43).

Ottelu oli alusta asti kovaa kamppailua. Hieman häilyvä tuomarilinja salli kovan fyysisen vääntämisen, joka sopi molemmille joukkueille. Ensimmäisellä kympillä kotijoukkueen suurin ongelma oli saada pallo koriin. Vapaatkaan heitot eivät tahtoneet sujahtaa sukkaan, mutta puolustus piti ottelun tasaisena. Tilanne 10 minuutin jälkeen Vilppaan hyväksi 19-14. Jakson ikävin tilanne nähtiin, kun kotijoukkueen Karl Gamble liukastui ja taittoi jalkansa pahan näköisesti. Gamblen tilanne selviää tänään tehtävissä tutkimuksissa.

Toinen jakso oli sitten kotijoukkueen. Chris Clarken heiluttaessa tahtipuikkoa kotijoukkue yltyi todelliseen hyökkäys ilotteluun. Lahti Basketball nakutti 29 pistettä, mutta toisaalta myös Vilpas oli vedossa. Molemmat joukkueet tarjosivat katsojille hyvää koripalloa. Puoliajalle Vilppaan kahden pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla Vilpas näytti karkaavan, mutta lahtelaiset eivät antaneet periksi. Peli oli todella fyysistä kamppailua, jossa ei kolhuilta vältytty. Chris Clarke piti kotijoukkueen pelissä mukana kovalla henkilökohtaisella tekemisellä.

30 minuutin pelin jälkeen Vilpas johti 71-64.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball ei kovasta yrityksestä huolimatta päässyt Vilppaan ohi. Rutinoitunut vierailija korjasi sarjapisteet lukemin 95-84.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin Chris Clarke, joka taas kerran teki vakuuttavan tripla-tuplan: 28 pistettä, 18 levypalloa ja 13 syöttöä. Michael Ertel viimeisteli 19 pistettä ja otti viisi levypalloa. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727445&season_id=125119

Vaikea peli, mutta joukkue näytti kentällä loppuun asti että he välittävät. Haimme tänään 20 hyökkäyslevypalloa ja sillä määrällä pitäisi pystyä ottelu voittamaan. Teimme 84 pistettä, mutta puolustuksessa paljon virheitä. Lähellä, mutta silti niin kaukana.

Tom Cooman

Helpot puolustusvirheet maksoivat meille voiton tänään. Me emme luovuttaneet tänään missään vaiheessa ja taistelimme voitosta loppuun asti.

Chris Clarke

Oli ainakin vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ei meiltä mikään fiksuin matsi. Kolmannessa erässä saimme tehtyä Lahteen eroa ja se onnistuttiin pitämään. Tänään tärkein asia oli kaksi sarjapistettä ja paikka ylemmässä jatkosarjassa.

Jussi Savolainen
PISTETILASTOTLAHTIVILPAS
Aloitusviisikon pisteet6265
Pisteet penkiltä2230
Suurin pisteputki711
Suurin johto514
Pisteet 3 sek. alueelta4852
Pisteet nopeista hyökkäyksistä68
Pisteet hyökkäyslevypalloista194
Pisteet vastustajan menetyksistä1119
Johtoaseman muutoksia11
Tasatilanteita9

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina Seagullsin vieraana Helsingissä. Lauantain ottelun jälkeen selviää jatkosarjan ohjelma.

Kuva: Sellekhanks