Lahti Basketball ja BC Nokia tarjosivat viihdettä koko rahalla tiistaina Lahti Energia -areenassa. Jatkoajalle venyneessä ottelussa kotijoukkue Lahti Basketball oli lopulta parempi lukemin 94-90 (85-85, 51-39).

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta uneliaasti. Nokia oli selvästi terävämpi ja rokotti lahtelaisten virheistä armotta. Lahti Basketball heräsi ja viritti pientä karkumatkaa, Devon Thomasin, johdolla. Ensimmäinen kymppi kotijoukkueelle 22-18.

Toinen jakso oli erinomainen lahtelaisten lasien läpi katsottuna. Tom Cooman oli virittänyt puolustuksen kuntoon ja hyökkäyksessä iloinen vire jatkui. Puoliaikaan mennessä kolme Lahti Basketball pelaaja Saarijärvi, Thomas ja Ertel ylsivät jo tuplanumeroihin. Puoliaikatulos 51-39.

Puoliajan jälkeen Lahti Basketball pelaamisessa oli merkkejä hermostumisesta. Hyökkäyksessä pallo pysähtyi ja puolustuksessa Nokia pick ´n´ roll pelaaminen tuotti vaikeuksia. Ennen viimeistä kymppiä tilanne 71-61.

Viimeinen jakso oli sitten lahtelaisittain ottelun vaikein. Hyökkäys tuotti vain 14 pistettä ja Nokia kiri ero kiinni piste pisteeltä. Ottelu huipentui, kun Devon Thomas upotti kaksi vapaaheittoa ja vei lahtelaiset kolmen pisteen johtoon alle 10 sekuntia ennen loppua. Sitten esiin astui Nokian, Malik Benlevi, jonka haamukolmonen pomppi levyn kautta sisään.

Tilanteessa 85-85 siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla esiin nousivat herrat Arttu Saarijärvi ja Karl Gamble. Saarijärvi naulasi tärkeän kolmosen ja vapautti Erik Sajantilan helppoon koriin. Gamble taas riisti pallon ja iski sen voimalla koriin. Loppulukemat 94-90.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli kapteeni Saarijärvi. Arttu upotti 21 pistettä ja kymmenen levypalloa. Devon Thomas teki 18 pistettä, otti seitsemän levypalloa ja antoi neljä syöttöä. Michael Ertel heitti 16 pistettä ja Erik Sajantila 15 ja Karl Gamble 11. Chris Clarke jatkoi monipuolisia otteitaan ja kirjautti kahdeksan pistettä, 11 levypalloa ja kahdeksan syöttöä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727431&season_id=125119

Todella mukavaa voittaa toistamiseen kotiyleisön edessä. Jos olen rehellinen, niin tämän pelin ei olisi pitänyt mennä jatkoajalle. Annoimme aivan liian helppoja menetyksiä ja päästimme heidät mukaan peliin. Jos haluamme voittaa parempia joukkueita, niin tästä meidän pitää päästä eroon.

Tom Cooman

Erittäin tärkeä voitto. Oli erittäin fyysinen kamppailu ja kentällä sai painia. Vaikka tehtiin virheitä, niin taistelutahto pysyi kovana. Näytimme että pystymme voittamaan vaikka kaikki menisikin ”päin mäntyä”

Arttu Saarijärvi

Onnitellut Lahteen. Vaikka taistelimme mukaan peliin, niin mielestäni he ansaitsivat voiton tänään. Pelimme on tällä hetkellä liian epätasaista. Meidän täytyy nyt aloittaa valmistautuminen ensi viikon peliin.

Greg Gibson
PISTETILASTOTLAHTIBC NOKIA
Aloitusviisikon pisteet7883
Pisteet penkiltä167
Suurin pisteputki1011
Suurin johto197
Pisteet 3 sek. alueelta4450
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1711
Pisteet hyökkäyslevypalloista1716
Pisteet vastustajan menetyksistä1618
Johtoaseman muutoksia5
Tasatilanteita2

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun se matkaa Kobrien vieraaksi Lapualle. Ottelu alkaa kello 18:30 ja sen näyttää tuttuun tapaan RUUTU.

Kuva: Sellekhanks