Paljon mahtuu tapahtumia yhteen kalenterivuoteen: positiivisia, negatiivisia, iloa ja muutama murhe. Lahti Basketball on kokenut kaikki nuo edellämainitut tunnetilat vuoden 2022 aikana – jälleen kerran.

Viime kausi päättyi kaiken vuoristoratamaisuuden jälkeen ensimmäisellä kierroksella tulevaa mestaria Karhu Basketia vastaan. Runkosarjan loppuvaiheessa kaivoimme itsellemme syvän kuopan. Kaikki siihen mennessä tapahtuneet asiat tuntuivat painavan sen verran, että kuopasta nouseminen näytti hetken vaikealta. Mitä vielä. Joukkue nousi pudotuspeleihin ja sillä oli hyvä mahdollisuus napata jopa seitsemäs sija.

Kausi sisälsi niin paljon normaalista poikkeavia tapahtumia, että niistä saisi mukaansatempaavan kirjan. Ajoittain jopa uskomattoman kauden aikana seuran voimavara oli sen takana oleva yhteisö. Yhteistyökumppanit, katsojat, pelaajat ja valmennus. Yhteisön tuki kantoi läpi haastavien aikojen.

Nyt meneillään oleva kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan ja se johti päävalmentaja, Pieti Poikolan, vapauttamiseen. Se oli hetki, joka ei ollut kenellekään helppo. Kiitos yhteisistä työvuosista, Pieti.

Tom Cooman on muuttanut joukkueen suunnan ja tulos näkyy jo. Kritiikki on osa tätä työtä ja itse pidän sitä positiivisena asiana. Jos kritiikkiä ei kuulu, ketään ei kiinnosta. Olemme olleet todella kiitollisia kotiotteluiden tunnelmasta. Haluamme tarjota teille, rakas kotiyleisö, parasta mahdollista viihdettä. Tiedän, että tällä kaudella se ei aina ole onnistunut, mutta suunta on oikea.

Voin vannoa, että joukkue ja toimisto tekee kaikkensa, jotta Lahdesa nähdään voittavaa koripalloa nyt ja tulevaisuudessa. Tällä kaudella taistellaan vielä itsemme pudotuspeleihin ja samalla suunnitellaan jo tulevaa.

Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, kun olette meidän matkassa. Ilman teitä, ei olisi Lahti Basketballia.

Kiitos pelaajat , valmennus Tom Cooman, Mikko Jämsä ja Markus Kangasvieri ja Minna. Kiitos joukkueenjohtaja, Vesa Pääkkönen , uusi huoltajamme Janne Kaartti joka viikset vipattaen laittaa pelipaidat minttiin sekä joukkueen maskotti, Niklas Kivistö. Kiitos kaikki vapaaehtoiset, The Jaana, Pekka, Töyrylä ja fanikaupan tytöt: Katri ja Sini sekä apumies, Eemeli. Kiitos Lahti Basketball juniorit sekä heidän vanhemmat. Kiitos Lahti Basketball Dance Crew ja Brädi, DJ Mark 2 sekä Ricky Bonfire. Kiitos Johanna Kuusiston johtama toimitsijapöytä. Kiitos Kari Asikainen. Kiitos Lahti Energia -areenan vahtimestarit ja järjestyksenvalvojat. Kiitos Teemu Pilsari.

Kiitos, Sellekhanks. Oot timanttia.

Suuri kiitos kotiyleisö.

Erityiskiitos, Jami Luhtanen. On ilo ja onni työskennellä kanssasi.

Hyvää uutta vuotta,

Nähdään tiistaina Lahti Energia -areenasssa.

Roope