Lahti Basketball palasi voittojen tielle tiistain ainoassa Korisliigan ottelussa. Kotijoukkue oli parempi lukemin 99-87 (54-43). Eilisessä ottelussa oli monta ilahduttavaa asiaa. Chris Clarke jatkoi ensimmäisessä ottelussaan siitä mihin viime kaudella jäi, kotijoukkueesta paistoi iloinen ilme, kotiyleisö oli taas kerran joukkueen mahtava tuki ja voitto oli päävalmentaja, Tom Coomanin, ensimmäinen Korisliigassa.

Ottelu alkoi lahtelaisittain huonosti. KTP repäisi heti 6-0 johdon kotijoukkueen menetyksistä. Sen jälkeen parketilla nähtiin tasapainoinen Lahti Basketball. Chris Clarke näytti heti ottelun alussa arvonsa. Clarken peliäly siivitti Lahti Basketball pelaajat uuteen nousuun. Michael Ertel löysi kadoksissa olleen heittonsa ja upotti ensimmäiseen kymppiin 11 pistettä.

Ensimmäinen jakso lahtelaisille 30-24.

Toisella jaksolla tahti jatkui samana. Clarken tilastorivi koristui ensimmäisen puoliajan aikana jo seitsemällä syötöllä, vaikka hänen oma heittonsa vielä takkusi. Devon Thomas oli myös oivallisella pelipäällä.

Puoliajalle kotijohdossa 54-43.

Toinen puoliaika jatkui kotijoukkueen komennossa. KTP:n Vili Nyman oli vierailijoiden näkyvin pelaaja ja upotti monta hienoa ”floater” heittoa. Toisen puoliajan paras anti oli kotijoukkueen iloisesta peli-ilmeestä nauttiminen ja jännitys tekeekö Chris Clarke paluuottelussaan tripla-tuplan.

Loppulukemat 99-87.

Ja tekihän Chris sen tripla-tuplan. Tilastoriviltä löytyy kymmenen pistettä, 14 levypalloa ja 11 syöttöä. Kotijoukkueen parhaana palkittiin 20 pistettä heittänyt, Devon Thomas. Michael Ertel upotti 18 ja Arttu Saariijärvi 14. Pirteästi esiintyi myös kolmikko, Henri Ventoniemi 9, Ricky Waxlax 8 ja Erik Sajantila 8.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727405&season_id=125119

Ottelun jälkeen sain pelaajilta yhden elämäni parhaista suihkuista. Ensimmäinen voitto päävalmentajana tuntuu mahtavalta. Viimein saimme tuotua kentällä ne asiat mitä olemme harjoitelleet. Muutos ottaa aina oman aikansa ja nyt se alkaa viimein näkymään. Mahtavaa että Chris on takaisin joukkueessa.

Tom Cooman


Kontrolloitiin peliä koko ottelun ajan. Menetyksiä ja puolustuksen virheitä voimme vielä karsia. Mahtava fiilis olla takaisin Lahdessa, jossa minua on aina kohdeltu kuin perhettä. 

Chris Clarke
PISTETILASTOTLAHTIKTP
Aloitusviisikon pisteet7163
Pisteet penkiltä2824
Suurin pisteputki108
Suurin johto236
Pisteet 3 sek. alueelta4436
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2313
Pisteet hyökkäyslevypalloista1517
Pisteet vastustajan menetyksistä1414
Johtoaseman muutoksia1
Tasatilanteita2

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun joukkue matkaa Joensuuhun Kataja Basketin vieraaksi. Ottelu alkaa Motonet areenassa klo18:30.

Kuva: Sellekhanks