Lahti Basketball palaa liki kahden viikon tauolta lauantaina, kun se matkaa Koriiahden vieraaksi Uuteenkaupunkiin. Valitettava tosiasia on, että molemmat joukkueet ovat hävinneet yhdeksän ottelua peräkkäin ja pitävät hallussaan kahta Korisliigan viimeistä sijaa.

Korihaiden selkäranka on takamies, Bojan Sarcevic. Hän on kuitenkin kärsii alaraajavammasta ja on sivussa lauantaina. Takamies, Trey Niemi, pelaa hienoa kautta ja on joukkueensa paras pistemies 16 keskiarvolla. Quin Cooper on yksi sarjan parhaista heittäjistä, jonka kolmosten onnistumisprosentti on kova 43.8. Prince Oduro myllää kymmenen pisteen ja seitsemän levypallon edestä.

Korihaiden tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=50&season_id=125119

 Meidän täytyy saada vaihdettua ennen lyhyttä joulutaukoa hölkkäpelaaminen nopeaksi ja aktiiviseksi pelaamiseksi, jos mielimme pysyä Lahden kyydissä mukana. Lahdella ollut 3.12. viimeisin peli ja täten ollut aikaa valmistautua tähän matsiin, ja me taas pelaamme mukavassa pelirytmissä. Kumpi parempi, sen näkee lauantaina.

Tero Vasell

Kokoonpano: Prince Oduro, Trey Niemi, Aamos Nikula, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Manuel Barnes, Tommi Lehtonen (GTD 75%), Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto.

Lahti Basketball on saanut harjoitella hyvän tovin sitten viimeisen ottelun. Se on tehnyt hyvää, sillä päävalmentaja, Tom Cooman, on saanut ajaa sisään omaa pelityyliä. Joukkueen terveystilanne näyttää myös hyvältä. Lahti Basketball on valmis katkaisemaan tappioputken.

It was good to have more practice to prepare for this game. We had the time to go through the details of the new concept and get enough repetitions by playing a lot. I feel we understand what we want to achieve. The next step is being more consistent.

Korihait fought hard for a win in the last game and showed eagerness in their past games. We will set the tone immediately and fight for the win.

Tom Cooman

Kokoonpano: Arttu Saarijärvi, Devon Thomas, Mike Ertel, Henri Ventoniemi, Steven Haney, Karl Gamble, Roi Byman, Ricky Waxlax, Ville Tolonen, Eemi Luukkonen, Erik Sajantila GTD 25%, Eetu Lahdetniemi 50%

Korihait vs. Lahti Basketball

Lauantaina 17.12.2022 klo17:00 Uusikaupunki Areena

TV: Ruutu