Lahti Basketball ei pystynyt katkaisemaan tappioputkeaan lauantaina kotiottelussa Pyrintöä vastaan. Pyrintö oli lopulta parempi lukemin 75-71 (45-31).

Lahti Basketball joutui otteluun ilman Ricky Waxlaxia, Eemi Luukkosta, Ville Tolosta, Erik Sajantilaa ja Roi Bymania.

Ensimmäinen kymppi oli molemmilta joukkueilta iloista hyökkäämistä. Devon Thomas oli jälleen pelipäällä ja johti kotijoukkueen rynnistystä. 10 minuutin jälkeen Pyrintö johti 25-23.

Lahti Basketballille on sattunut otteluissa aina yksi huono neljännes. Nyt se oli neljänneksistä toinen. Hyökkäys takkusi pahemman kerran ja kotijoukkue sai kasaan vain kahdeksan pistettä. Pyrintö teki 12 enemmän ja lähti puoliajalle 14 pisteen johdossa, 45-31.

Toisella puoliajalla Lahti Basketball aloitti hirmuisen kirin. Käytännössä kuudella pelaajalla pelannut kotijoukkue hilasi itsensä seitsemän pisteen päähän ennen viimeistä kymppiä.

Viimeisellä jaksolla Devon Thomasin lay up nosti lahtelaiset johtoon alle kaksi minuuttia ennen loppua. Sen kotijoukkueella oli lukuisia täysin avoimia heittopaikkoja, mutta pallo ei vain sujahtanut sukkaan. Pyrinnön Ike Smith piti huolen, että sarjapisteet matkasivat Tampereelle lukemin 75-71.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin 26 pistettä heittänyt, Devon Thomas. Michael Ertel viimeisteli 16 pistettä, otti 10 levypalloa ja antoi kuusi syöttöä. Ertel tuskaili heittopelinsä kanssa ja 13 kolmosesta vain kaksi onnistui. Henri Ventoniemi viimeisteli yhdeksän pistettä. Arttu Saarijärvi onnistui seitsemän pisteen, yhdeksän levypallon ja viiden syötön edestä.

Kotijoukkueen heittoprosentti oli kolmosen takaa luokaton: 24%. Esimerkiksi Steven Haney heitti kaikki seitsemän yritystä ohi.

Pelasimme yhden parhaista otteluista pitkään aikaan puolustuksellisesti. Pelisuunnitelmaa toteutettiin kolme neljännestä. Peli kehittyy parempaan suuntaan. Alkavalla tauolla pääsemme kunnolla harjoittelemaan ja olemme valmiina seuraavaan otteluun.

Tom Cooman

Taas niukka tappio. Puolustuksessa parannettiin ja pystyttiin puolustamaan sarjan parasta transition-joukkuetta Pyrintöä vastaan. Meidän pitää kuitenkin olla vahvempia ja pitää pallosta paremmin huolta, jotta voidaan voittaa.

Henri Ventoniemi
PISTETILASTOTLAHTIPYRINTÖ
Aloitusviisikon pisteet6353
Pisteet penkiltä822
Suurin pisteputki89
Suurin johto214
Pisteet 3 sek. alueelta3026
Pisteet nopeista hyökkäyksistä212
Pisteet hyökkäyslevypalloista1111
Pisteet vastustajan menetyksistä422
Johtoaseman muutoksia6
Tasatilanteita4

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran 17.12, kun se matkustaa Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi.

Kuva: Sellekhanks