Lahti Basketball ja Kouvot tarjosivat huikean näytelmän keskiviikkona Korisliigassa. Lahtelaisten tukevasta johdosta huolimatta Kouvot vei voiton Deshon Taylorin viimeisen sekunnin haamuheitolla. Loppulukemat 96-94 (36-56).

Ensimmäinen puoliaika oli parasta Lahti Basketballia pitkään aikaan. Tom Cooman oli luonut joukkueelle hyvän pelisuunnitelman ja sen toteutuksesta Lahti Basketball pelaajat vastasivat hienosti. Hyökkäys oli Devon Thomasin johdolla erittäin vapautunutta ja puolustus toimi moitteettomasti. Erik Sajantilan käsi kävi kuumana kaaren takaa. Kauden paras puoliaika päättyi Lahti Basketballin eduksi 56-36.

Toisella puoliajalla alkoi sitten Kouvojen raivoisa kiri. Kotijoukkueen ensimmäisellä puoliajalla takunnut kaukoheitto alkoi osua ja Lahti Basketball hyökkäys tukehtua. Taakkaa ei helpottanut Erik Sajantilan loukkaantuminen tai Arttu Saarijärven neljäs virhe. Kouvot vei kolmannen jakson suvereenisti 33-19 ja käsillä oli trilleri.

Viimeisellä jaksolla joukkueet vaihtoivat koreja vimmatusti. Pääosiin nousi kaksikko Deshon Taylor ja Devon Thomas, jotka koettivat tuoda voiton työnantajilleen. Jännitysnäytelmä huipentui viimeisen 30 sekunnin aikana. Lahti Basketball pallonhallinta päättyi videotarkistuksen jälkeen Kouvoille ja kelloon jäi aikaa 24 sekuntia. Ensimmäinen yritys meni ohi, mutta Austin Butler nappasi levypallon. Butler pelasi pallon Taylorille, joka naulasi kolmosen summerin soidessa. Tuomaristolta jäi tilanteessa viheltämättä Butlerin selvä askelvirhe ja Taylorin vastaava rike juuri ennen voittoheittoa. Kaikki tyyni voitto Kouvoille 96-94.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli hienon ottelun pelannut, Devon Thomas. Thomas viimeisteli 26 pistettä, otti yhdeksän levypalloa ja antoi kuusi syöttöä. Erik Sajantila upotti 17 pistettä, Steven Haney 14 ja huonolla prosentilla heittänyt Michael Ertel 13 pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727381&season_id=125119


Meillä oli lähes täydellinen alku ottelulle. Meillä oli otteluun hyvä pelisuunnitelma. Kouvot tuli puoliajalta vahvasti. Romahdimme hieman kolmannella jaksolla ja vastustaja sai tehtyä pisteitä hyökkäyslevyistä. Neljännellä jaksolla taistelimme mutta matsi kesti sekunnin liian pitkään. Todistimme kuitenkin, että olemme hyvä joukkue kunhan pelaamme yhdessä ja johdonmukaisesti.

Tom Cooman

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella pirteätä tekemistä. Toisella puoliajalla Kouvot muutti puolustustaan hyökkäystämme vastaan eikä ihan löydetty siihen lääkettä. Myöskään puolustus ei ollut samalla tasolla kuin ensimmäisellä puoliajalla jolloin pääsimme stoppien jälkeen hyvin juoksemaan kenttää. Kouvot sai myös liikaa pisteitä hyökkäyslevyistä. Meidän vapariprosentti oli myös aika huono. 

Arttu Saarijärvi

Totuus on se, että häviämällä tämä ottelu me oltaisi oltu todennäköisesti jo ulkona kuuden joukosta kahden kierroksen jälkeen. Ensimmäinen puoliaika oli aika perinteinen kaava, Lahti taisi heittää kuusi koria levyn kautta ja me heitettiin kolmen pisteen heitot 1/12. Ero oli näin huomattavasti suurempi pelitapahtumiin nähden. Se antoi vielä pienen uskon meille tulla mukaan peliin. Hyvin poikkeuksellisesti Taylor pelasi pelinjohtajana toisen puoliajan ensimmäiset 5-7 minuuttia eikä ottanut omaa heittoa vaan otti kaikki muut pelaajat mukaan. Hän otti homman hanskaan sitten ottelun lopussa.

Jyri Lehtonen
PISTETILASTOTKOUVOTLAHTI
Aloitusviisikon pisteet5876
Pisteet penkiltä3818
Suurin pisteputki1115
Suurin johto325
Pisteet 3 sek. alueelta5246
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1612
Pisteet hyökkäyslevypalloista2410
Pisteet vastustajan menetyksistä914
Johtoaseman muutoksia3
Tasatilanteita0

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun vieraaksi saapuu Tampereen Pyrintö. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo16:00. Osta lippusi ennakkoon https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2022-2023-lahti-energia-areena-15889499/

Kuva: Sellekhanks