Lahti Basketball matkaa huomenna keskiviikkona Kouvojen vieraaksi Kouvolaan. Keskiviikko on taas uusi mahdollisuus kääntää kurssi.

Kouvojen alkukausi on ollut erittäin rikkonainen ja vastoinkäymiset ovat seuranneet toinen toisiaan. Nyt vihdoin joukkue on kasassa pitkäaikaispotilaita Henri Permantoa ja Joel Mäntystä lukuunottamatta.

Kouvojen, ja koko liigan, yksi kirkkaimmista tähdistä on takamies, Deshon Taylor. Lokakuun pelaajaksi valittu Taylor on Korisliigan paras pistemies 26.3 pisteen keskiarvolla. Quan Jackson ja Austin Butler tuottavat 17 pistettä mieheen. Tupla-torni, Hannes Pöllä ja Ilmari Toikkanen, on myös palannut parketille. Kouvojen tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=41&season_id=125119

Katso tästä Kouvot vs. Kataja ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4236882

Masentava marraskuu onneksi loppuu kohta. Meillä rosteri elänyt koko kuukauden ja niukkoja tappioita tilillä useampi. Ilman konflikteja harvemmin tapahtuu isompaa kehitystä. Pelaajat ovat käsitelleet tilanteemme oikein ja ovat olleet valmiina kehittymään otteluiden jälkeisissä videopalavereissa ja harjoituksissa. Mukava porukka valmentaa. Lahdella on ollut omat haasteensa. He ovat pelanneet kaksi tappiollista ottelua valmentajan vaihdon jälkeen. Molemmissa otteluissa heillä on ollut pitkiä hyviäkin jaksoja. Heidän pienemmät takamiehensä pystyvät scoraamaan ryppäissä ja joukkue pyrkii olemaan aktiivinen. Meidän pitää olla solideja puolustuksessa ja jatkaa levypallopelin dominointia

Jyri Lehtonen

Kokoonpano: Taylor, Hodges, Butler, Jackson, Pöllä, Toikkanen, Korkiatupa, Rantapaju, Kristeri, Uotila GTD25% ja Helakorpi GTD25%

Lahti Basketball jäi kauaksi parhaastaan sunnuntaina kotiottelussa Honkaa vastaan. Tom Coomanin ensimmäiseen otteluun tuoma muutos ei kantanut Honka kamppailussa ja joukkue jäi harmittavasti kauas omasta tasostaan. Nyt on uusi mahdollisuus kääntää kurssi.

Another game, a new chance to do better. We want to give the fans some reasons to cheer! 
 We will play high pace basketball and focus on ways to stop the Kouvola offense. Especially stopping Taylor proved difficult in the first game. The changes in our defense should take care of that

Tom Cooman

Kokoonpano: Arttu Saarijärvi, Devon Thomas, Mike Ertel, Henri Ventoniemi, Karl Gamble, Erik Sajantila, Steven Haney, Eemi Luukkonen, Roi Byman GTD 25%, Eetu Lähdetniemi ja Mirko Laitinen

Ricky Waxlax kärsii flunssasta ja on sivussa vielä keskiviikkona.

JOUKKUETILASTOTKOUVOTLAHTI
Pisteet#1 90.0#8 80.4
Levypallot#1 46.3#7 38.4
Syötöt#12 11.9#4 18.2
Tehokkuus#4 99.8#10 85.6
Vapaaheitto-%#4 75.1#12 65.2
2P heitto-%#12 48.8#11 49.8
3P heitto-%#3 35.2#10 31.1
Hyök. levypallot#1 16.2#2 15.6
Puol. levypallot#2 30.1#12 22.8
Riistot#2 8.3#7 7.3
Torjunnat#3 3.5#6 3.0
Menetykset#6 13.5#5 14.1

Kouvot vs. Lahti Basketball

Ke 30.11. 18:30 MLL areena

TV: Ruutu