Lahti Basketball koki ikävän tappion sunnuntaina kotiottelussa Tapiolan Honkaa vastaan. Honka vei vieraspisteet lukemin 101-90 (55-36).

Ottelun ensimmäinen jakso näytti jo suuntaa koko kamppailulle. Ilman Carl Lindbomia pelannut Honka oli löytänyt oivan vireen hyökkäyseen. Malcom Duvivier ja Jahlil Tripp olivat kotijoukkueelle lähes mahdottomia pysäyttää. Ensimmäinen jakso vierailijoille 26-22.

Toinen jakso osoittautui sitten Lahti Basketballin kompastuskiveksi. Honka nykäisi 15-0 jakson ja lannisti kotijoukkueen täysin. Tripp ja Duvivier jatkoivat show´taan ja Honka hurjasteli puoliajalle 55-36.

Kolmannella jaksolla kotijoukkue aloitti hurjan takaa-ajon Erik Sajantilan johdolla. Lahti Basketball kuroi eron jo yksinumeroiseksi, mutta sen jälkeen joukkue sortui pahoihin aivopieruihin ja ero venyi takaisin kaksinumeroiseksi. Viimeisellä jaksolla päti sama tarina. Lahti Basketball pääsi parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän ja sai kaksi täysin avointa kolmosta. Molemmat ohi ja takaa-ajo sammui siihen. Lopputulos 101-90.

Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin, Michael Ertel. Ertel heitti 23 pistettä. Erik Sajantila upotti 15 pistettä ja ailahtelevasti pelannut Devon Thomas 13. Henri Ventoniemi pelasti pirteästi ja onnistui 11 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727378&season_id=125119

Erittäin surullinen olo erityisesti fanien puolesta. Haluaisin että heillä olisi joukkue, johon voisivat luottaa. Toinen puoliaika oli parempi kuin ensimmäinen. Meidän pelaamisen taso ei vaan tällä hetkellä riitä. Meidän pitää jatkaa harjoittelua ja olla parempia.

Tom Cooman

Erittäin surullinen ensimmäisen puoliajan esitys. Toisella puoliajalla parannettiin, mutta ei se vaan riittänyt. Oltiin vain yksinkertaisesti huonoja.

Erik Sajantila
PISTETILASTOTLAHTIHONKA
Aloitusviisikon pisteet6594
Pisteet penkiltä257
Suurin pisteputki818
Suurin johto521
Pisteet 3 sek. alueelta3048
Pisteet nopeista hyökkäyksistä2020
Pisteet hyökkäyslevypalloista252
Pisteet vastustajan menetyksistä1313
Johtoaseman muutoksia3
Tasatilanteita6

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun se matkaa Kouvojen vieraaksi.

Kuva: Sellekhanks