Lahti Basketball aloitti Tom Coomanin aikakauden tappiolla, mutta esitys oli lupauksia antava. Seagulls vei voiton lukemin 100-88 (58-51).

Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/4237220

Lahti Basketball aloitti ottelun vauhdikkaasti. Hyökkäys tuntui olevan vapaampaa ja se tuotti onnistumisia. Vauhti oli Devon Thomasin johdolla erittäin kova. Laadukas Seagulls joukkue vastasi kovalla rutiinilla ja vei ensimmäisen kympin lukemin 29-25.

Toinen jakso noudatti samaa kaavaa. Vauhtia piisasi ja molemmat joukkueet yltyivät koviin suorituksiin. Seagullsin heittopeli oli uomissaan ja etenkin kolmoset upposivat kovalla prosentilla.

Puoliajalle 58-51 Seagullsin johtaessa.

Kolmannella jaksolla Seagulls näytti kykynsä ja jatkoi kovalla prosentilla heittämistä. Lahti Basketball pisti vastaan ja joukkueet tarjosivat yleisölle kiivasta kamppailu. Kolmen jakson jälkeen ”Gulls” johti 84-72.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketball pääsi parhaimmillaan kuuden pisteen päähän muutama minuutti ennen loppua. Lahtelaisten kolme peräkkäistä epäonnistunutta hyökkäystä vesitti mahdollisuuden taistella voitosta. Seagullsin voittolukemat 100-88.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 22 pistettä heittänyt, Devon Thomas. Thomas jakoi myös kuusi syöttöä ja riisti viidesti. Karl Gamble nakutti 19 pistettä ja Michael Ertel 15. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727370&season_id=125119

Tottakai aina harmittaa hävitä, mutta mielestäni näimme kentällä joukkueen joka taas taisteli. Pelissä oli myös paljon hyvää. Täytyy antaa pelaajille isosti tunnustusta siitä miten he taistelivat jatkuvasti mukaan peliin. Vastassa oli erittäin hyvä joukkue. Tänään päävalmentajana toimiminen oli tähän astisen urani parhaita hetkiä ja toivon että näitä tilanteita tulee vielä paljon lisää.

Tom Cooman

Iso askel meille parempaan suuntaan. Päästiin toteuttamaan enemmän niitä asioita mitä me pelaajat ollaan haluttu. Harmittava tappio tottakai ja puolustuspäässä meillä on paljon tekemistä vielä. 

Henri Ventoniemi

Lahti teki tästä aika vaikean pelin meille. Hyökkäyspää toimi edelleen, mutta puolustuspäässä meillä oli vaikeeta. Osittain johtuen Lahden hyvistä pelaajista. Thomas ja Ertel oli myrkkyä meille tänään. Lahti oli eri joukkue kuin niissä otteluissa mitä katsoin videolta. Näytti että tänään Lahti nautti koripallosta.

Jussi Laakso
PISTETILASTOTLAHTISEAGULLS
Aloitusviisikon pisteet5977
Pisteet penkiltä2923
Suurin pisteputki912
Suurin johto715
Pisteet 3 sek. alueelta4044
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1716
Pisteet hyökkäyslevypalloista199
Pisteet vastustajan menetyksistä2417
Johtoaseman muutoksia9
Tasatilanteita6

Lahti Basketball seuraavan kerran sunnuntaina, kun vieraaksi tulee sarjanousija Honka. Ottelu alkaa Lahti Energia -areenassa klo17:00.

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2022-2023-lahti-energia-areena-15889498/

Otteluisäntänä toimii https://www.nelipyora.fi

Kuva: Sellekhanks