Lahti Basketball kärsi ruman tappion lauantaina Salossa. Kotijoukkue Vilpas vei voiton karuin lukemin 110-65 (54-46).

Ottelu lähti lahtelaisittain käsistä heti alussa. Vilpas rynni, Mikko Koiviston, johdolla tukevaan johtoon, eikä Lahti Basketball tuntunut saavan mitään otetta kotijoukkueeseen. Ensimmäinen jakso Vilppaalle 34-13.

Toisella jaksolla Lahti Basketball esitti parastaan ja se näkyi kentän molemmissa päissä. Hyökkäys toimi ja oli ilahduttavaa nähdä Erik Sajantilan sekä Henri Ventoniemen onnistuvan. Lahti Basketball vei toisen kympin lukemin 33-20 ja hilasi itsensä takaisin peliin. Puoliajalle lukemissa 54-46.

Kolmas jakso oli sitten erittäin murheellinen. Vilpas aloitti sen 25-0 jaksolla ja peli oli ohi. Lahti Basketball ei saanut mitään otetta puolustuksessa ja hyökkäys meni täysin puskemiseksi. Samat murskajaiset jatkuivat viimeisellä jaksolla, jonka seurauksena lopputulos oli murheellinen 110-65.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 12 pistettä tehnyt, Devon Thomas. Samaan saldoon ylsi Karl Gamble. Erik Sajantila heitti kaikki 10 pistettä ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5727367&season_id=125119


Lopputulos kertoo siitä, miten paljon huonompia me oltiin tänään. Näytimme äärimmäisen huonoilta ja oltiin paskoja koko ryhmä. Erikoinen tilanne, koska ollaan saatu pitkästä aikaa täysi joukkue treeneihin ja sen luulisi näkyvän positiivisena asiana peleissä. Onkin käynyt päinvastoin ja pelaamme erittäin huonoa koripalloa ja minulla on siitä päävastuu. Tällä hetkellä olemme rumasti häviävä joukkue ja sieltä ei ole mitään oikopolkua pois. Tämä on haastava tilanne myös itselle, koska tunnen etten pysty tukemaan tätä joukkuetta.

Pieti Poikola

Todella hävettävä esitys meiltä. Ei saatu stoppeja ja Vilpas skorasi melkein joka paikasta. Teimme huonoja ratkaisuja, Vilpas pääsi juoksemaan emmekä saaneet mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä. Erittäin huono yhdistelmä.

Michael Ertel
PISTETILASTOTVILPASLAHTI
Aloitusviisikon pisteet7339
Pisteet penkiltä3726
Suurin pisteputki258
Suurin johto470
Pisteet 3 sek. alueelta5434
Pisteet nopeista hyökkäyksistä204
Pisteet hyökkäyslevypalloista1913
Pisteet vastustajan menetyksistä296

Lahti Basketball palaa kotiparketille keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Helsinki Seagulls. Saman viikon sunnuntaina kylään tulee sarjanuosija Espoon Honka.

Osta lippusi ennakkoon https://www.lippu.fi/artist/lahti-basketball/

Kuva: Sellekhanks