Lahti Basketball matkaa perjantaina Kotkaan legendaarisen KTP:n vieraaksi. KTP on aloittanut kauden kahdella voitolla. Ensimmäisessä ottelussa kaatui vieraskentällä Kouvot ja toisessa kotiparketilla Kataja Basket.

Katso tästä KTP vs. Kataja ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4208500

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa KTP:n koritykki on ollut laituri Brandon Tabb. Hanakka heittäjä on säkittänyt keskimäärin 23.5 pistettä kauden kahdessa ensimmäisessä koitoksessa. Takakentältä löytyy todella vikkelä, sulka päässä 180-senttinen, Brandon Sly. Slyn ja Devon Thomasin kohtaaminen on ennakkoon erittäin mielenkiintoinen. Sly on takonut 16.0 pistettä ottelua kohden. KTP:n yllätysnimi on alkukaudesta ollut sentteri, Mubashar Ali. Viime kaudella Turkin kakkosliigassa pelannut Ali on vahva ehdokas vuoden tulokkaaksi. Alin tehosarakkeesta löytyy kahden pelin jälkeen 15.5 pistettä ja kuusi levypalloa. Kotkan tehomiehiin kuuluvat myös Jordan Giles (12 pistettä) ja Vili Nyman (11 pistettä) ottelua kohden.

KTP:n tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=47&season_id=125119

Kolmas peli kuuteen päivään ja vastassa vauhdikas ja aggressiivinen Lahti.  Levypallopeliä lähdetään parantamaan ja sitä kautta oma nopea peli kuntoon. Oli hienoa tiistaina nähdä että yleisö on taas löytämässä Karhuvuoreen. Meidän pitää pelata sen arvoisesti että väkimäärä vain nousee.

Roope Mäkelä

Kokoonpano: Lehtoranta, Sly, Tabb, Nyman, Ali, Henttonen, Mykrä, Brown, Timonen GTD 75%, Giles.

Lahti Basketball koki harmittavan tappion keskiviikkona kotoisessa Lahti Energia -areenassa. Ottelu näytti olevan täysin kotijoukkueen hallinnassa, mutta toinen puoliaika muutti kaiken. Lopulta Kouvot oli parempi jatkoajan jälkeen. Keskiviikkona ei säästytty ilman kolhuja ja Erik Sajantilan sekä Trejon Jacobin pelaaminen perjantaina on epävarmaa.


Meillä on takana todella harmillinen kotitappio. Lopussa unohdimme harjoittelemiamme tapoja ja toki joudun kyseenalaistamaan myös omia valintoja. Pitää muistaa, että prosessi on käynnissä. Otimme askeleita eteenpäin Honka-pelistä ja fiilis olisi erilainen, mikäli olisimme onnistuneet varsinaisen peliajan viimeisessä hyökkäyksessä. Häviön hetkellä haluaisi kehityksen olevan nopeampaa. Nopeaa parannusta vaaditaan huomiseksi, mikäli haluamme laittaa Kotkassa kampoihin. KTP on ollut alkukaudella vakuuttava. Joukkueessa on kokoa, taitoa ja syvyyttä. Se on hyvin roolitettu ja pelaa fyysisesti. Tällainen haaste on loistava, sillä emme voi jäädä murehtimaan menneitä, vaan katse pitää pitää siinä, mihin voi vaikuttaa. Loppuun vielä kiitos kotifaneille. He tukivat meitä vaikeillakin hetkillä. Toivottavasti saamme myös Kotkaan mukaan kannattajiamme!

Pieti Poikola

Kokoonpano: Thomas, Saarijärvi, Ertel, Jacob (GTD75), Ventoniemi, Luukkonen, Gamble, Tolonen, Laitinen, Sajantila (GTD25), Homanen, Waxlax

JOUKKUETILASTOTKTPLAHTI
Pisteet#1 92.5#5 82.5
Levypallot#7 42.5#3 46.0
Syötöt#5 16.5#4 17.0
Tehokkuus#1 109.0#4 95.5
Vapaaheitto-%#1 87.5#11 59.4
2P heitto-%#5 49.5#3 53.4
3P heitto-%#4 35.6#11 21.4
Hyök. levypallot#5 16.0#4 17.5
Puol. levypallot#8 26.5#5 28.5
Riistot#4 8.0#1 11.0
Torjunnat#4 3.5#2 4.5
Menetykset#12 9.0#6 13.0

KTP Basket vs. Lahti Basketball

7.10.2022 klo18.30 Steveco Areena

TV: Ruutu Urheilu