Lahti Basketball tarjosi todellisen trillerin ensimmäisessä kotiottelussa. Lopulta vierailija Kouvot oli parempi aina jatkoajalle venyneessä ottelussa lukemin 92-89 (37-46). Kauden ensimmäistä kotiottelua oli todistamassa yli 1100 katsojaa.

Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/4209108

Lahti Basketball aloitti ottelun vahvasti huimassa vireessä olleen Trejon Jacobin heiluttaessa tahtipuikkoa. Kotijoukkue oli selvästi niskan päällä ja näytti selvästi paremmalta joukkueelta. Sama tahti jatkui puoliajalle asti. Pieti Poikola ryhmä puolusti hyvin ja vaikka heittopeli ontui, hyökkäys tuotti tarpeeksi laadukkaita heittoja. Puoliajalle siirryttiin Lahti Basketballin johtaessa 46-37.

Puoliajan jälkeen ottelunkuva muuttui selvästi. Lahti Basketballin hyökkäys meni väkinäiseksi puskemiseksi ja puolustuksessa Kouvojen liukas takamies, Deshon Taylor, tuotti suuria vaikeuksia. Kouvot vei jakson kuudella pisteellä ja kavensi eron kolmeen ennen viimeistä kymppiä, 63-60.

Viimeinen jakso oli sitten jännitysnäytelmä parhaasta päästä. Kouvot otti ohjat käsiin ja johti muutamalla pisteellä koko ajan. Kotijoukkue ei luovuttanut ja taisteli Devon Thomasin johdolla. Kouvojen Taylor ja Thomas yltyivät melkoiseen yksi vastaan yksi taisteluun, joka lopulta huipentui viimeisen 15 sekunnin sekoiluun. Tasatilanteessa Lahti Basketball sai levypallon ja monien yllätykseksi Erik Sajantila yritti pelata pallon nopeasti karussa olleelle Karl Gamblelle. Gamble oli nostamassa palloa pussiin, mutta Deshon Taylor sai näppinsä väliin.

Aikaa jäi yhdeksän sekuntia. Päätyrajan jälkeen taas kerran monien yllätykseksi Lahti Basketball otti nopean ratkaisun, joka epäonnistui, sen jälkeen Kouvot sai pallon ja menetti sen. Tässä vaiheessa tuomarit puuttuivat, koska kaiken sekoilun huipensi Lahti Energia -areenan pelikello, joka ei missään vaiheessa käynnistynyt päätyrajan jälkeen. Tuomarit pohtivat tilannetta hetken ja siirsivät ottelun jatkoajalle

Jatkoajalla kapealla materiaalilla pelannut Kouvot oli energisempi ja vei vieraspisteet lukemin 92-89.

Kotijoukkueen paras pelaaja oli 27 pistettä heittänyt, Devon Thomas. Hyvin aloittanut Trejon Jacob tuotti 17 ja Henri Ventoniemi 11 pistettä. Karl Gamble heitti 10. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5724254&season_id=125119

Kouvojen ykkönen oli 31 pistettä säkittänyt, Deshon Taylor.

Se oli vauhdikas peli. Kaksi saman tyylistä joukkuetta, jotka halusivat pitää vauhtia. Alussa olimme hyviä, mutta toisella puoliajalla konsepti hajosi. Ei saatu tarpeeksi stoppeja. 21 hyökkäyslevyä on vaan liikaa. Kaiken kaikkiaan tappio harmittaa.

Pieti Poikola

Molemmat joukkueet taistelivat kovaa. Minulla oli liikaa menetyksiä ja ohi heitettyjä vapaaheittoja. Me voimme oppia tästä pelistä.

Devon Thomas

Lahti pyöritti 10 miestä ja me 6 miestä. Toisen jakson puolivälissä näytti että peli repeää Lahdelle. Puhuimme kopissa kahdesta asiasta. Tehdään meidän perusasioita ja pakotetaan Lahti heittämään kättä vastaan. Sillä me tulimme peliin mukaan. Lopussa meillä oli voittava pelaaja eli Deshon Taylor

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran jo huomenna, kun se matkustaa kauden kahdella voitolla aloittaneen KTP Basketin vieraaksi. Ottelu alkaa klo18:30.

Kuva: Sellekhanks