Lahti Basketball aloitti Korisliigan vierasvoitolla Tapiolan Hongasta. Keskiviikkona ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettuu Kouvot, joka koki tappion kauden ensimmäisessä ottelussa KTP:tä vastaan.

Kouvojen alkukausi on ollut tapahtumarikas. Ikävin uutinen oli Henri Permannon vakava loukkaantuminen, joka pitää hänet sivussa koko kauden. Tsemppiä kuntoutukseen, Henri. Myös maajoukkuesentteri, Hannes Pöllä, miehittää sairastupaa.

Kouvojen takakenttä on piinkova. Deshon Taylor, Quanterrius Jackson ja Austin Butler ovat kolmikko. KTP:tä vastaan kolmikko teki 53 pistettä. Läpimurron kynnyksellä oleva Joel Mäntynen on seuraamisen arvoinen pelaaja. Ensimmäisessä ottelussa Mäntynen säkitti 15 pistettä.

Kouvot vs. KTP ottelun huippuhetket: https://www.ruutu.fi/video/4206669

LaBa pelasi pirteän ottelun Espoossa ja nappasi avausvoiton. Laaja, laadukas materiaali jossa monia puolustuksen erikoisosaajia. Meillä ”uuden” kokoonpanon roolitus hieman hakusessa. Myös pelin rytmittäminen tärkeää. 

Jyri Lehtonen

Kokoonpano: Mäntynen, Toikkanen, Uotila, Taylor, Jackson, Butler, Korkiatupa, Helakorpi, Kristeri ja Rantapaju.

Lahti Basketball aloitti kauden voitolla ja ilahduttavaa oli saada lähes kaikki pelaajat kentälle. Sairastuvalla ovat edelleen Roi Byman ja Eetu Lähdetniemi. Molemmat herrat palaavat lähiaikoina.

Vastakkain on kaksi nuorta, lahjakasta ja vauhdikasta joukkuetta. Meillä on kahdella pelaajalla edessä elämänsä ensimmäinen Korisliiga-matsi kotiyleisön edessä. Honka-peliin matkustaneet fanimme antoivat ensimakua siitä, minkälaista tunnelmaa huomenna on odotettavissa. Pelillisesti Honka-pelistä jäi etenkin puolustuspäässä paljon parannettavaa, mikäli mielimme hidastaa Kouvojen erinomaista motion-hyökkäystä.

Pieti Poikola

Kokoopano: Thomas, Saarijärvi, Ertel, Jacob, Ventoniemi, Luukkonen, Gamble, Tolonen, Laitinen, Sajantila, Homanen, Waxlax

Huomenna keskiviikkona OP Päijät-Hämeen kummipelaaja, Arttu Saarijärvi pitää My Day:ta OP Päijät-Hämeen IG Stories osiossa.

Lahti Basketball vs. Kouvot

5.10.2022 klo18:30. Lahti Energia -areena

Osta liput ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2022-2023-lahti-energia-areena-15889492/