Lahti Basketball aloitti Korisliigan mukavalla vierasvoitolla, kun se kaatoi sarjanousija Hongan lukeminen 76-71 (44-41).

Kauan odotettu Korisliigan avausottelu pelattiin Lahti Basketballin osalta lauantaina Espoossa. Lahti Basketball haki vierasvoiton tasapainoisen esityksen jälkeen numeroin 76-71.

Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueilta hieman hermostunutta pelaamista. Ensimmäisen ottelun jännitys näkyi molempien joukkueiden otteista. Lahtelaisittain iloinen uutinen oli takamies, Devon Thomasin, ensiesiintyminen Lahti Basketball paidassa. Thomas on todellinen pelinjohtaja, joka ohjaa joukkuekaverit oikeisiin paikkoihin. Ensimmäisen kympin jälkeen Honka johti 22-21.

Toinen jakso jatkui myös tasaisena, mutta Lahti Basketball alkoi ottaa otetta ottelusta. Michael Ertelin kova kolmonen siivitti vierailijat johtoon 44-41, kun siirryttiin puoliajalle.

Kolmas kymppi oli lahtelaisittain kamppailun paras. Puolustus on toimi mainiosti ja se siivitti Pieti Poikolan ryhmän helppoihin nopeisiin hyökkäyksiin. Kolmannella jaksolla Honka sai kasaan vain yhdeksän pistettä.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketballilla oli mahdollisuus karata lopullisesti, mutta se ei onnistunut. Hongan paikkapuolustus sekoitti vierailijoiden kuviot ja kotijoukkue upotti muutaman kovan kolmosen, jolla Honka pääsi pahimmillaan kolmen pisteen päähän. Devon Thomas otti ohjat käsiinsä ja rauhallisella tyylillä viimeisteli kaksi koria sekä löysi Karl Gamblen korin läheisyydestä. Viimeisen naulan Hongan arkkuun löi Michael Ertel, joka naulasi kapteeni Saarijärven syötöstä kolmosen pussiin. Loppulukemat 76-71.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 15 pistettä heittänyt, Michael Ertel. Ertelin ensimmäinen ottelu ammattilaisena oli vakuuttava. Kaikki harjoituskauden ottelut missannut, Devon Thomas, oli myös mies paikallaan. Vikkelä takamies rytmitti vieraiden peliä ja teki korin silloin kun sitä tarvittiin. Thomasin saldo oli 12 pistettä. Trejon Jacob säesti 11 pisteellä ja Erik Sajantila yhdeksällä. Henri Ventoniemi raapi kymmenen levypalloa ja viimeisteli viisi pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5724249&season_id=125119

PISTETILASTOTHONKALAHTI
Aloitusviisikon pisteet6146
Pisteet penkiltä1030
Suurin pisteputki97
Suurin johto513
Pisteet 3 sek. alueelta3842
Pisteet nopeista hyökkäyksistä822
Pisteet hyökkäyslevypalloista108
Pisteet vastustajan menetyksistä1111
Johtoaseman muutoksia8
Tasatilanteita11

Lahti Basketballin ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Kouvot. Ottelu alkaa kello 18:30 ja liput ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2022-2023-lahti-energia-areena-15889492/

Kuva: Sellekhanks