Lahti Basketball on tehnyt sopimuksen niin sanotulla ”kakkospaikalla” viihtyvän, Michael Ertelin,23, kanssa. Ertel siirtyy Lahteen University of Alabama at Birminghamin riveistä. Ertel on 188-senttinen takamies, joka viimeisenä viimeisellä kaudellaan yliopistossa upotti keskimäärin 10.4 pistettä. Yliopistouransa parhaat luvut hän nakutti toisella kaudella Monroen yliopistossa. Silloin sukka venyi 16 pisteen edestä.

Ertel saapuu Suomeen elokuun lopussa.

Uudistamme pelaamistamme ja se näkyy myös rekrytoinnissa. Menemme perinteiseen suuntaan pelipaikoissa. Halusimme takakentälle dynaaminen ja nopean shooting guardin, joka pystyy heittämään tarkasti haastavistakin tilanteista. Lisäksi hyökkäyksen vaatimuksina oli taito palloscreenin käyttöön ja hyvä palloton pelaaminen. Vaatimuslistaa täydensi aktiivinen ja älykäs puolustus.


Aika lyhyellä katsomisella oli selvä, että Michael Ertel täyttää pelilliset vaatimuksemme, joten päätimme käynnistää hänen kanssaan tarkemmat keskustelut. Niiden perusteella hänen ajattelunsa sopii yhteen joukkueemme kasvun asenteeseen. Hän on nöyrä, mutta rohkea ja erittäin motivoitunut pääsemään urallaan eteenpäin.
Ertel pelasi kaksi viimeistä UAB:ssa. Sen intensiivinen pelitapa auttaa sopeutumista joukkueeseemme. Uskon, että saamme Ertelistä erinomaisen joukkuepelaajan, joka ei pelkää toteuttaa heittäjän rooliaan.

Päävalmentaja Pieti Poikola

Michael Ertel

Syntymävuosi: 1999

Kotikaupunkin: Indianapolis

Yliopisto: University of Alabama of Birmingham

Pituus: 188cm

Paino: 86kg

Instagram: @michaelertel12