Eemi Luukkonen,19, jatkaa Lahti Basketballin riveissä kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Luukkonen on Lahti Basketball junioreiden kasvatti ja pelannut edustusjoukkueessa kaudesta 2019-20 asti. Tällä kaudella kaksi metrinen laituri pelasi 31 ottelua, joissa syntyi keskimäärin 7.2 pistettä ja 2.7 levypalloa ottelua kohden. Piste-ennätys, 15 pistettä, syntyi lokakuussa Pyrinnön vieraana. Luukkonen on pelannut eri ikäkausi maajoukkueissa yhteensä 27 ottelua.

”Olen todella iloinen Eemin sopimuksesta. Keskustelimme hyvässä hengessä jatkosopimuksesta monta kuukautta. Hänen perässään oli lukuisia seuroja Korisliigasta ja saimme pidettyä hänet kotona Lahdessa. Eemi tulee olemaan tärkeä pelaaja ensi kaudella ja kehityksen odotetaan jatkuvan yhtä vauhdikkaana kuin tähän asti. Haluamme olla auttamassa Eemiä kohti Euroopan ammattilaiskenttiä.

Toiminnanjohtaja Roope Suonio

Todella hyvillä fiiliksillä jatkan Lahdessa. Lahdessa asiat ollaan hoidettu hyvin ja pelaajille on ollut aina helppoa vain keskittyä tärkeimpään, eli pelaamiseen. Tämä kausi oli meidän joukkueelle todella vaikea ja haastava, eikä saatu sitä tulosta mitä lähdettiin hakemaan. Lahdessa olen pystynyt harjoittelemaan todella hyvin ja olen pystynyt ottamaan askelia omassa kehityksessä paljon eteenpäin tämän kauden aikana. Halusin jatkaa Lahdessa, koska asiat hoituvat hyvin ja itselle jäi paha maku suuhun tästä kaudesta. Ensi kaudella pystymme olla jotain paljon parempaa. Itsellekäkin on vielä paljon annettavaa tälle joukkueelle ja uskon, että tässä joukkueessa ja seurassa, pystyn ottamaan vielä isompia askeleita urallani. Iso kiitos kaikille faneille kaudesta ja tuesta mitä esititte sen aikana! Oikein hyvää kesälomaa kaikille ja nähdään taas ensi kaudella!

Eemi Luukkonen

Eemi Luukkonen

Ikä:19

Pituus: 200cm

Paino: 92

Pelinumero: 7

Pelipaikka: laituri

Kasvattajaseura: Lahti Basketball juniorit

Piste-ennätys Korisliigassa: 15

Instagram: @eemiluukkonen