Karhu Basket marssi välieriin suoraan kolmella voitolla, kun se kaatoi kolmannessa puolivälierässä Lahti Basketballin lukemin 101-66 (56-33).

Tapahtumarikas kausi päättyi otteluun, jossa Lahti Basketball pelasi täysin kotimaisella kokoonpanolla. Toisessa puolivälierässä loistanut Chris Clarke joutui jäämään sivuun kolmannesta ottelusta loukkaantumisen vuoksi. Jo ennestään sivussa olivat Khalil Iverson, Antonio Ballard ja Henri Ventoniemi.

Itse ottelun käsikirjoitus oli selvä. Karhu vei matsia ja Lahti Basketball taisteli urheasti. Kapteeni Arttu Saarijärvi ja Erik Sajantila kantoivat suurimman vastuun Lahti Basketballin hyökkäämisestä – ja hienosti sen tekivät. Saarijärvi nakutti 23 pistettä ja Sajantila 21. Ricky Waxlax antoi tukea yhdeksän pisteen edestä.

Lopputulos: 101-66 ja otteluvoitot 3-0.

Kaikki kunnia Karhu Basketille. Hieno joukkue ja organisaatio.

Ylpeitä voidaan olla myös meidän joukkueesta. Eteen heitettiin kaikenlaisia esteitä, jotka hetkellisesti iski kanveisiin. Joukkue nousi aina uudestaan, kampesi itsensä pudotuspeleihin ja antoi kovan vastuksen Karhulle kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Päällimmäisenä tästä ottelusarjasta jäi mieleen iso kunnioitus Lahden pelaajille. Toinen peli oli heille Lahdessa iso mahdollisuus, ja siellä he pistivät meidät tosi koville. Viimeisessä pelissä tripla-tuplan tehnyt Clark tippui pois ja he kuitenkin tekivät mitä pystyivät. Rotaatio ei enää ollut sellaista, mitä Pieti olisi toivonut. Kaikilla meidän pelaajilla ei ole vielä suoritustaso parhaalla mahdollisella tasolla, mutta olemme terveenä, mikä on iso asia. Ja terveydestä pitää olla kiitollinen. Nyt teemme palauttavaa treeniä. Sitten yksi lepopäivä ja alamme valmistautumaan välieriin.

– Janne Koskimies

Kaikki kunnia Lahdelle. He pelasivat kovaa, ja haastoivat meitä todella huolimatta tämän päivän lopputuloksesta. Tänään he pelasivat ilman jenkkejä, mutta siitä huolimatta taistelivat todella kovaa. Meidän pitää olla keskittyneitä ja kiitollisia siitä, että pelit jatkuvat. Pelit jatkuvat ja nyt pitää mennä peli kerrallaan eteenpäin ja toivoa, että fanit jatkavat meidän tukemista seuraavissa peleissä.

– Rene Rougeau

Lähtökohta on koko ajan ollut se, että niillä pelataan keitä on ja annamme kaikkemme. Väillä peli-ilme oli huono, mutta se johtui muutoksista joukkueessa, kun emme tunteneet toisiamme. Annoimme näissä peleissä kaikkemme, eikä lattialle jäänyt mitään ylimääräistä. Pelaajat pelasivat toisilleen ja seuralle, mutta tulosta pitää kunnioittaa ja olimme tänään tuloksen verran huonompia. Meille oli mahtava juttu, että pääsimme pelaamaan Kauhajokea vastaan. Nuoret pojat, joilla on tavoitteet korkealla näkivät, että ensin pitää pystyä pelaamaan Korisliigaa parhaalla mahdollisella tasaolla. Kauhajoen intensiteetti on sarjan parasta ja siihen pitää pystyä vastaanmaan. Ja juuri intensiteetti erottaa Korisliigan esimerkiksi Saksasta. Clark, joka on meidän pelintekiä puuttui hienon edellisen pelin jälkeen, puuttui tänään, mutta siihen sopeuduttiin ja pojat joutuivat siihen sopeutumaan.

– Pieti Poikola


Koko kausi oli sellainen, ettei tiennyt mitä päivä tuo tullessaan. Milloin äijiä on sivussa. Ihan kauden alussa saimme pelata koko rosterilla, sen jälkeen joku on aina puuttunut jostain syystä. Todella hankala kausi. Pitää olla tyytyväinen, että saimme esdes jalkeille joukkueen tähän peliin. Olen tyytyväinen pelaajien panokseen ja hienosti pelattiin. Peleissä oli huikea fiilis, niin täällä Kauhajoella kuin kotona Lahdessa, jossa saimme katsomoon yli 1000 katsojaa.

– Arttu Saarijärvi
PISTETILASTOTKAUHAJOKILAHTI
Aloitusviisikon pisteet4758
Pisteet penkiltä548
Suurin pisteputki106
Suurin johto352
Pisteet 3 sek. alueelta4426
Pisteet nopeista hyökkäyksistä183
Pisteet hyökkäyslevypalloista117
Pisteet vastustajan menetyksistä1815
Johtoaseman muutoksia1
Tasatilanteita1