Lahti Basketball ja Karhu Basket tarjosivat todellisen pudotuspelin tiistaina Lahti Energia -areenassa. Pahasti vajaamiehinen Lahti Basketball ei surkutellut kohtaloaan, vaan haastoi uskomattomalla taistelussa Karhu Basketin viimeiseen sekuntiin asti. Loppulukemat Karhun hyväksi 89-85 (39-39). Karhu johtaa ottelusarjaa 2-0 ja saa ensimmäisen mahdollisuuden napata paikka välieriin torstaina kotikentällään.

Lahti Basketball koetti parsia kasaan Khalil Iversonin ja Henri Ventoniemen, mutta molemmat pelaajat olivat valitettavasti edelleen sivussa. Juuri ennen ottelua joukkue sai vielä lisää ikäviä uutisia, kun Antonio Ballard joutui sivuun.

Heti ottelun alusta oli selvää, että Lahti Basketball ei ollut luovuttanut, vaikka pelaajia joutuu sivuun uskomattomalla tahdilla. Todella fyysisesti esiintynyt kotijoukkue pisti Karhu Basketin todella ahtaalle heti ottelun alussa. Erik Sajantila aloitti ottelun kahdella kolmosella ja puolustus oli todella yhtenäistä. Voidaan sanoa, että kauden parasta. Hyökkäyksessä joukkue pelasti yhtenäisesti ja todella isolla itseluottamuksella. Karhu Basket oli ihmeissään. Tilanne ensimmäisen kympin jälkeen 22-20.

Toisella jaksolla ottelun teema pysyi samana. Erittäin fyysistä ja vauhdikasta pudotuspelipalloa. Chris Clarke johti kotijoukkueen orkesteria ja näytti jo ensimmäisellä puoliajalla olevan matkalla taas uuteen triplatuplaan. Tilanne puoliajalla 39-39.

Kolmannella jaksolla Karhu Basket näytti suuruutensa. Jakso eteni tasaisesti monta minuuttia, kunnes vierailijat nykäisivät hetkessä kymmenen pisteen karkumatkan. 30 minuutin jälkeen Karhu johti 66-56.

Kotijoukkue ei luovuttanut. Chris Clarke ja Ricky Waxlax siivittivät kotijoukkueen huimaan kiriin. Jakson puolivälissä Chris Clarke sai ikävän iskun kasvoihin ja oli pitkään paikattavana. Silti kotijoukkue jatkoi Karhun jahtaamista. Ottelun lopussa Karhu hermoili Lahti Basketball prässin kanssa, mutta kokeneet Rene Rougeau ja Cameron Jones hoitivat ottelusarjan toisen voiton Karhun reppuun.

Loppulukemat 89-85 ja otteluvoitot 2-0.

Kotijoukkueen MVP oli jälleen triplatuplan tehtaillut Chris Clarken. Clarken tilastorivi koristui 25 pisteellä, 14 levypallolla ja 11 syötöllä. Ricky Waxlax esiintyi erittäin miehekkäästi ja heitti 15 pistettä. Samat sanat voidaan liittää Eemi Luukkoseen 13 pistettä, Erik Sajantilaan 11 pistettä ja Arttu Saarijärveen 10 pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5686317&season_id=121331

Pudotuspeleihin kuuluu että pelataan voitosta ja ei ihan riittänyt tänään. Lähtökohta oli että puolustetaan niin hyvin, että annetaan itsellemme mahdollisuus voittaa matsi. Tänään oli kohtalokas 5min kolmannessa erässä. Taisteltiin vielä kuitenkin takaisin matsiin. Pelattiin kyllä tosi kypsästi. Ylpeä joukkueesta! Sarja jatkuu torstaina.

– Pieti Poikola

Hitonmoinen taistelu, mutta ei lopulta riittänyt. Pieni nukahdus kolmannessa erässä ratkaisi tän pelin. Pelattiin todella vajaalla miehistöllä. Pitää olla ylpeä kaikista jätkistä ja yleisöstä oli meille suuri apu.

– Eemi Luukkonen

Täytyy nostaa hattua Lahdelle. Pelasivat todella sitkeästi. Olen tosi pettynyt meidän esitykseen tänään. Kolmas jakso oli varmasti meidän paras. Puolustus täytyy parantaa seuraavaan matsiin ja pakottaa Lahti vaikeampiin paikkoihin.

– Janne Koskimies

Täytyy antaa iso hatun nosto Lahdelle. Pelasivat tosi kovaa ja agressiivisesti. Meidän osalta tosi aaltoilevaa peliä. Annettiin Lahden tehdä niitä juttuja missä he ovat hyviä. Ne täytyy ottaa ehdottomasti pois kolmanteen peliin.

– Severi Kaukiainen
PISTETILASTOTLAHTIKAUHAJOKI
Aloitusviisikon pisteet7465
Pisteet penkiltä1124
Suurin pisteputki87
Suurin johto812
Pisteet 3 sek. alueelta3844
Pisteet nopeista hyökkäyksistä167
Pisteet hyökkäyslevypalloista1113
Pisteet vastustajan menetyksistä1112
Johtoaseman muutoksia11
Tasatilanteita8

Ottelusarja jatkuu torstaina Kauhajoella klo18:30. Mahdollinen neljäs ottelu lauantaina Lahdessa klo16:00.

Kuva: Sellekhanks