Lahti Basketball seurahistorian toiset Korisliigan pudotuspelit alkavat tänään Kauhajoella. Lahti Basketball kohtaa runkosarjan voittaneen Karhu Basketin paras viidestä pelattavassa ottelusarjassa.

Ottelusarjan pelipäivät ovat:

Sunnuntain 3.4. @kauhajoki klo15:00

Tiistai 5.4. @Lahti Energia -areena klo 18:30

Torstai 7.4. @kauhajoki klo18:30

Tarvittaessa la 9.4. klo16:00 Lahti Energia -areena ja ma 11.4. 18:30 @Kauhajoki

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kaksi kertaa. Lahdessa Karhu joutui koville ja haki vieraspisteet lukemin 83-70. Kauhajoella kotijoukkue juoksi lahtelaisilta jalat alta ja voitti lukemin 111-64.

Karhun riveistä löytyy kosolti laatua. Cameron Jones ja Rene Rougeau ovat joukkueen selkeät johtajat, mutta takamies Henri Kantosen rooli on myös merkittävä. Sentteri Simeon Carter täyttää roolinsa rollaavana pelaajana loistavasti. Hän antaa Karhulle mahdollisuuden pelata palloa raudan yläpuolelle. Lee Skinner on sen sijaan monipuolinen laituri, jonka kykenee ratkaisemaan niin läheltä kuin kaukaa. Karhu Basketin tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/joukkue/?team_id=25&season_id=121331

Kausi on ollut haastava, mutta lopulta pystyimme pelaamaan itsemme pudotuspeleihin. Kauhajoki oli selkeästi runkosarjan paras joukkue lähes kaikilla pelin osa-alueilla ja luonnollisesti olemme merkittävä altavastaaja. Meidän on valittava huolella, mitä pyrimme ottaa vastustajalta pois ja  miten haluamme lähteä hyökkäämään. Haluamme olla mahdollisimman yhtenäinen ja kurinalainen toteuttamaan meidän ottelu- sekä playoffs-suunnitelmaa. Lähdemme tosissamme kamppailemaan ja samalla nauttimaan jokaisesta hetkessä yhdessä, jonka saamme pudotuspelitunnelmassa viettää”.

– Pieti Poikola Lahti Basketballin päävalmentaja

Kokoonpano: Waxlax, Luukkonen, Ahola, Ballard, Iverson (GTD50), Karvonen, Sajantila, Clarke, Saarijärvi, Byman, Lähdetniemi, Bärlund.

Pudotuspelit yleisön edessä ensi kertaa sitten kevään 2019. Vellikello soi ja Kauhajoen liikuntahalli täyttyy oranssipaitaisista kannattajista! Vastustajamme Lahti saa jalkeille urheilullisen, laituripainotteisen kokoonpanon, jossa kuka tahansa viidestä kentällä olevasta pelaajasta pystyy käsittelemään palloa. Meidän pääpaino viimeisten kahden viikon aikana on ollut joukkueen terveystilanteen parantaminen, jotta pystymme osallistumaan pudotuspeleihin

– Janne Koskimies Karhu Basketin päävalmentaja

Kokoonpano: Jones, Rougeau, Kantonen, Suokas, Kaukiainen, Innamaa (GTD 75%), Marttinen, Hakamaa, Carter (GTD 75%), Skinner, Peltonen.

Meillä on varmasti oman porukan kesken luvassa paljon perusasioiden teroittamista, koska on takana hieman rikkinäisiä viikkoja. Sieltä on tulossa vastaan todella aktiivinen kenttää juokseva joukkue, joka ottaa paljon nopeita ratkaisuja riistojen ja levypallojen jälkeen. Heillä on tilillään valtava määrä siirtymähyökkäyksiä, ja viime kohtaamisessa he saivat aikaan useamman yksinläpikorin, joten siinä on asia, joka meidän täytyy huomioida erityisesti.

– Henri Kantonen – takamies Karhu Basket
JOUKKUETILASTOTKAUHAJOKILAHTI
Pisteet#3 88.9#7 84.1
Levypallot#2 42.2#1 43.9
Syötöt#3 20.5#5 17.1
Tehokkuus#1 111.0#7 92.7
Vapaaheitto-%#5 74.5#12 68.7
2P heitto-%#3 56.4#9 50.6
3P heitto-%#6 33.5#12 31.1
Hyök. levypallot#1 14.9#3 14.7
Puol. levypallot#4 27.3#1 29.3
Riistot#4 8.1#2 8.3
Torjunnat#3 3.0#1 3.8
Menetykset#12 10.8#1 17.3

Game 1: Karhu Basket vs. Lahti Basketball su 3.4. klo15:00 Kauhajoen Liikuntahalli

TV: JIM & Ruutu Urheilu

Kuva: Mideas Kuvat