Seurat yhdistävät toimintansa ensi kauden alusta alkaen ja pelaavat Korisliigaa yhdistetyn uuden nimen alla.

Tätä on suunniteltu kulisseissa jo pitkään, esimerkiksi seurojen graafisessa ilmeessä ja pelipaidoissa on haettu samaa mustavalkoista väritystä. Tällä pyritään tekemään fanien siirtyminen uuden joukkueen kannattajiksi mahdollisimman helpoksi.

”Olen innoissani tästä uudesta joukkueesta ja organisaatiosta, joka mahdollistaa todella laadukkaan ja viihdyttävän koripallotuotteen tarjoamisen faneillemme.”

Sami Laaksonen Kouvojen toimitusjohtaja

”Olemme Samin kanssa hyviä kavereita jo vuosien takaa, joten yhteistyö on ollut mutkatonta. Odotan innolla ensimmäisiä pelejä uudella joukkueella”

Roope Suonio Lahti Basketballin toiminnanjohtaja

Joukkueiden yhdistäminen antaa käyttöön suuremmat resurssit ja tavoitteena onkin voittaa Korisliigan mestaruus jo ensimmäisellä kaudella 2022-2023. Pidemmän aikavälin tavoitteena on Euroliiga. Euroliigan pelejä olisi tarkoitus pelata jo kaudella 2023-2024, viimeistään kuitenkin 3-5 vuoden kuluttua.

Aluksi kotipelit pelataan vuorotellen Lahdessa ja Kouvolassa ja lopulta siirtyä pelaamaan Kymiringin oheen valmistuvalle monitoimiareenalle, joka mahdollistaa myös tulevat Europelit.

Uuden joukkueen nimi tulee olemaan luonteva yhdistelmä joukkueiden nimistä: Basket-Basket.

Kuva: Sellekhanks