Lahti Basketball ja Kataja Basket järjestivät todellisen jännitysnäytelmän keskiviikkona Korisliigassa. Pudotuspelipaikan kannalta todella tärkeässä ottelussa Lahti Basketball oli lopulta parempi lukemin 75-73 (37-42).

Lahti Basketball aloitti ottelun vakuuttavasti ja karkasi nopeasti 10-2 johtoon. Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt, vaan kipusi nopeasti peliin mukaan. Sen jälkeen joukkueet taistelivat tasatahtia. Lahti Basketball johti ensimmäisen kympin jälkeen 21-20.

Toinen jakso oli lahtelaisittain vaikea. Hyökkäys ei tahtonut tuottaa onnistumisia ja Kataja Basket karkasi liki kymmenen pisteen karkumatkalle. Muutama minuuttia ennen jakson loppua Lahti Basketball sai taas otteen pelistä ja kiri kotijoukkueen johtoaseman viiteen, kun joukkueet siirtyivät puoliajalle.

Puoliajan jälkeen peli jatkui tasaisissa merkeissä. Lahti Basketballin puolustus toimi erinomaisesti, joka auttoi joukkuetta nopeisiin hyökkäyksiin. 30 minuutin kamppailun jälkeen Kataja Basket johti 59-56.

Viimeinen jakso oli sitten todellinen jännitysnäytelmä. Joukkueet onnistuivat vuorotellen ja loppuhuipennus oli vertaansa vailla. Kun pelikellossa oli jäljellä 1:47, Khalil Iversonin kolmonen tasoitti pelin 71-71. Sen jälkeen Ricky Waxlax vei vierailijat johtoon, johon Katajan Hollis-Jefferson vastasi kylmähermoisella hyppyheitolla. Tilanne 73-73. Aikalisän jälkeen pallo pelattiin Ricky Waxlaxin käsiin. Waxlax ajoi röyhkeästi korille ja löysi Antonio Ballardin, joka viimeisteli voittokorin. Tärkeät sarjapisteet Lahteen lukemin 75-73.

Lahti Basketballin kovin pistemies oli Khalil Iverson, joka teki 21 pistettä. Iverson raapi myös 15 levypalloa. Chris Clarke jatkoi huikeita otteitaan ja kirjautti 15 pistettä, 11 levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Voittokorin viimeistellyt Antonio Ballard tehtaili 13 pistettä ja Arttu Saarijärvi kymmenen. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5524873&season_id=121331

Tauolla käytiin läpi ettei meidän tarvitse pystyä kuin hieman ehjempään puolustukseen. Toinen puoliaika olikin yksi meidän yhtenäisimmistä puolustusesityksistä.

Pieti Poikola

Meidän täytyi voittaa. Tulimme peliin yhtenäisenä joukkueena ja keskityimme puolustuspään pelaamiseen.

Chris Clarke

Peli-ilme oli erinomainen jokaiselta pelaajalta. Tulos taas oli karu, viimeisellä neljänneksellä korintekemisestä tuli vaikeaa. Tämä kulutti sitten henkisesti ja fyysisesti, joka näkyi viimeisillä minuuteilla.