Lahti Basketball haki huikean kotivoiton lauantaina Korisliigassa, kun se kaatoi BC Nokia jatkoajan jälkeen lukemin 106-97 (91-91, 41-36). Voiton ansiosta Lahti Basketball taistelee edelleen pudotuspelipaikasta, kun jatkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta.

Ottelu alkoi lahtelaisittain erinomaisesti. BC Nokia pelasi ilman sentteri Arnaldo Toroa, jonka vuoksi Lahti Basketball pelasi palloa lähelle koria. Taktiikka toimi loistavasti ottelun alussa. Nokian liikkuva joukkue pääsi kuitenkin pian otteluun mukaan ja kiri kotijoukkueen kymmenen pisteen etumatkan kiinni. Ensimmäinen jakso meni Lahti Basketballille lukemin 26-21.

Toinen jakso ei juuri muuttanut ottelun luonnetta. Lahti Basketball pelasi palloa lähelle koria, kun BC Nokia taas hyökkäsi taitavasti yksi vastaan yksi peleillä. Puoliajalle niukassa kotijohdossa 41-36.

Kolmannella neljänneksellä ottelu alkoi lipumaan vierailijoille. Lahti Basketball sortui tuttuun syntiin, eli menetyksiin. Joukkueen hyökkäämisestä tuli väkinäistä, eikä helppoja koreja tullut. Jakson lopussa Nokian Tevaun Kokko upotti vaikean kolmosen ja siirsi Nokia johtoon 59-58.

Neljäs oli sitten jotain mikä ei hevillä unohdu. Joukkueet kamppailivat tasaisesti jakson puoliväliin. Sen jälkeen Nokia löi ison vaihteen silmään Justin Piercen johdolla ja näytti rullaavan helppoon voittoon. Lahti Basketball oli tappiolla kymmenen pistettä muutama minuutti ennen loppua. Sen jälkeen joukkue aloitti uskomattoman kirin, joka huipentui kaksi sekuntia ennen loppua. Lahti Basketball oli tappiolla neljä pistettä, kun Khalil Iverson sai kaksi vapaaheittoa. Ensimmäinen sisään ja toinen tahallaan ohi oli suunnitelma. Ensimmäinen sujahti sukkaan ja toisen Iverson heitti ohi. Chris Clarke nappasi levypallon ja syötti sen Ricky Waxlaxille, joka upotti todella kylmän kolmosen ja vei ottelun jatkoajalle tilanteessa 91-91. Lahti Energia -areena repesi liitoksistaan.

Jatkoajan Lahti Basketball vei päättäväisesti uskomattoman pelin pelanneen Chris Clarken johdolla. Loppulukemat 106-97.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli uskomattoman tilastorivin kerännyt Chris Clarke. Clarke tehtaili toisen triplatuplan peräkkäin, kun viimeisteli 26 pistettä, otti älyttömät 22 levypalloa ja antoi 11 syöttöä. Antonio Ballard antoi tukea 18 pisteen ja 11 levypalloa edestä. Khalil Iverson nakutti 14 pistettä ja otti 12 levypalloa. Ricky Waxlax onnistui todella tärkeissä paikoissa 14 pisteen voimin. Henri Ventoniemi oli myös elementissään ja upotti 11 pistettä vain 13 minuutin peliajalla. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5524863&season_id=121331

Lahti Basketball voitti levypallot peräti 66-34. Menetyksiä tuli taas kerran liikaa, kun joukkue hukkasi pallon 21 kertaa Nokian kahdeksaa vastaan.

Alkuun lähdimme toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa, mutta puoliajan jälkeen se jäi ja aloimme pakottamaan. Loppuen lopuksi taisteltiin tosi hienosti ja olen joukkueesta todella ylpeä. Ehkä uran parhailta tuntuvat heitot tuli tämän matsin lopussa.

Ricky Waxlax

Annoimme voiton pois. Emme pelanneet loppua mitenkään fiksusti. Taistelimme takaisin huonon alun jälkeen, mutta se ei riittänyt. Samat ongelmat jatkuvat pelistä toiseen.