Kova oli koulu Lahti Basketballille lauantaina Kauhajoella. Kotijoukkue Karhu Basket takoi taululle loppulukemat, jotka ovat lahtelaisittain todella rumat 111-64 (54-31).

Ottelun ensimmäiset minuutit näyttivät mitä oli luvassa. Karhu Basket siirtyi hetkessä 10-0 johtoon. Vaikka Lahti Basketball kavensi tilanteen, niin kotijoukkue näytti heti kättelyssä kaapin paikan. Ensimmäisellä jaksolla Lahti Basketball pysyi pelissä mukana hyöykkäyslevypallojen ansiosta, mutta puolustuksessa joukkue ei saanut mitään otetta Kauhajoen hyökkäykseen. Ensimmäisen 10 päättyi kotijoukkueen hyväksi 26-15.

Toisella jaksolla Karhu otti entistä vahvemman otteen kamppailusta. Severi Kaukiaisen johtama hyökkäys oli liikaa Lahti Basketballin puolustukselle. Kaukiainen käytti taidokkaasti palloskriinejä ja ruokki heittäjiä oivallisilla syötöillä. Puoliajalle siirryttiin Karhun johtaessa 54-31.

Toinen puoliaika ei tuonut muutosta ottelun kulkuun. Karhu teki hyökkäyksessä mitä tahtoi ja Lahti Basketball rimpuili mukana. Viimeisellä jaksolla vierailijat saivat kasaan vain kahdeksan pistettä. Loppulukemat erittäin rumat 111-64.

Päällimmäisenä mielessä pelin jälkeen on se, että mitä Kauhajoella tehdään vie maamme koripalloa eteenpäin. Olosuhteet ja se, minkälainen joukkue on tänne kasattu. He ovat hyvin valmennettu, ja heidän pelityyli on lähellä kansainvälistä tasoa. Pallon paine sekä intensiteetti molemmissa kenttäpäädyissä, on sellaista mihin olemme toivottavasti matkalla. Heitä vastaan on ilo pelata. Meillä oli välillä hyviä yksittäisiä pallonhallintoja, mutta Kauhajoella löytyy talenttia ratkaista ne pulmat. Näistä Kauhajoki rokottaa joka kerta. Vastustaja teki 30 pistettä meidän menetyksistä, mutta saimme hyvin hyökkäyslevypalloja. Yritämme voittaa jokaisen pelin ja sitten nähdään mihin se riittää”, tuumi Pieti Poikola.

Hyvin pojat pelaa, eikä sitä voi siitä mihinkään kääntää tai vääntää. Pienet muutokset hyökkäyspäässä, joita olemme tehneet toimivat. Menemme nyt enemmän takakentän kautta. Toki kun Rene ja Lee ovat poissa, emmekä voi pelata palloa heille sisään. Kaukoheittopeli on toiminut, jolloin peli näyttää hyvältä. Olen tyytyväinen meidän pelaajien tekemisen tasoon, kun pelaajat tekevät hyvin töitä harjoituksissa ja valmistaudumme peleihin hyvin. Vähillä harjoituksilla olemme nyt tulleet peleihin, mutta tekemisen taso on nyt sillä tasolla, että pelaaminen näyttää helpolta”, kertoi Janne Koskimies.

Lahti Basketballin riveistä on vaikea onnistujia löytää. Yksinäinen taistelija oli Antonio Ballard, joka teki 18 pistettä ja otti 10 levypalloa. Kukaan muu Lahti Basketball pelaajista ei yltänyt yli 10 pisteen. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511849&season_id=121331