Lahti Basketball katkaisi orastavan tappioputken Korihaiden kustannuksella keskiviikkona. Korihait kaatui tylyin lukemin 114-67 (49-29).

Lahti Basketball pelasi ottelun ilman Arttu Saarijärveä, Ville Karvosta, Henri Ventoniemiä ja Ricky Waxlaxia.

Ottelun ensimmäinen jakso kamppailtiin tasaisesti. Korihaiden vaarallinen aloitusviisikko piti pelin tasaisena ja etenkin Mitchell Smith teki kovia koreja. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne oli kotijoukkueen hyväksi 16-15.

Toisella jaksolla Lahti Basketball aloitti todellisen rallin. Iloinen hyökkäyspeli tuotti nopeita ja näyttäviä hyökkäyksiä. Khalil Iverson latasi kaksi näyttävää donkkia loppuunmyydyn hallin iloksi. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen tukevassa johdossa 49-29.

Toinen puoliaika jatkui kotijoukkueen suvereenina näytöksenä. Oli mahtavaa nähdä iloisia ilmeitä Lahti Basketball pelaajien keskuudessa niin kentällä kuin penkillä. Antonio Ballard ja Ali Ahola johtivat Lahti Basketballin rynnistystä. Eemi Luukkonen ja Zack Bryant ravistivat korirautaa todella miehekkäästi.

Loppulukemat kirjattiin lopulta 114-67.

”Isoin asia oli kuinka hymyileviä naamoja löytyi penkiltä ja kentältä. Spontaania iloa siitä että joukkuekaveri onnistui. Sitä on kaivattu. Peleissä ja treeneissä on ollut aikamoista puurtamista viime aikoina. Liikutettiin palloa ja saatiin onnistumisia joukkuehyökkäyksen kautta”, kommentoi iloinen Pieti Poikola.

Todella tärkeä voitto meiltä. Juuri oikeaan paikkaan onnistuminen. Hyvä matsi meiltä kaikin puolin”, pohti Eemi Luukkonen.

Erittäin pettynyt. Peli-ilme oli huono. Ensimmäisessä erässä saatiin hyviä paikkoja ja oltais voitu päästä eteen. Loppu oli ihan fiasko. Odotukset oli varmasti pelaajilla ja valmentajilla isot, mutta oltiin vaan molemmissa päissä erittäin laiskoja”, pohti pettynyt hai-luotsi Jarno Nikula.

Lahti Basketballin paras pelaaja oli oman Korisliigan piste-ennätyksensä 24 säkittänyt Ali Ahola. Ahola jakoi myös seitsemän syöttöä ja nappasi neljä levypalloa. Aholan +/- tilasto oli huikea, +46. Antonio Ballard oli myös väkevällä pelipäällä ja yltyi jopa ujoon donkkiin. Ballard upotti 28 pistettä ja nappasi 10 levypalloa. Ballardin +/- tilasto näytti +45. Zack Bryant tehtaili ilmavaan tyyliinsä 18 pistettä ja jakoi kuusi syöttöä. Eemi Luukkonen nakkasi 13 pistettä, Erik Sajantila 12. Khalil Iverson touhusi 10 pisteen ja 13 levypallon edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511821&season_id=121331