Lahti Basketball kärsi tappion viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa, kun BC Nokia haki pisteen Lahdesta lukemin 103-99 (51-50).

Lahti Basketball aloitti ottelun vahvasti. Hyökkäys oli huomattavasti jouhevampaa kuin keskiviikkona Loimaalla ja pallo liikkui vikkelästi pelaajalta toiselle. Puolustuksessa oli edelleen toivomisen varaa ja yksi vastaan yksi tilanteet tuottivat ongelmia. Ensimmäinen kymppi kamppailtiin tasalukemissa 26-26.

Toinen jakso jatkui tasaisena, eikä joukkueet tahtoneet saada eroa toisiinsa. Molemmat joukkueet esittivät hyvää hyökkäyspeliä, joka tuotti puoliaikaan mennessä tukun pisteistä. Pitkälle tauolle lukemissa 51-50 Nokian eduksi.

Kolmas jakso oli sitten ottelun lopputuloksen kannalta merkittävä. Nokia repäisi nopeaan tahtiin kymmenen pisteen eron, eikä Lahti Basketball pystynyt vastaamaan Greg Gibsonin ryhmän ryntäykseen. Nokia tykitti jaksolla 32 pistettä, kun kotijoukkue jäi 20. Tilanne ennen viimeistä kymppiä 57-44 vierailijoiden hyväksi.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue aloitti hurjan kirin. Miehekkäästä kiristä huolimatta kotijoukkue jäi nuolemaan näppejään ja sarjapisteet matkasivat Nokialle lukemin 103-99.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin hyvän ottelun pelannut Khalil Iverson, joka upotti 22 pistettä. Zack Bryant onnistui 23 pisteen edestä ja Antonio Ballard 17 pisteen voimin. Katso ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511651&season_id=12133

Nokia oli tänään erinomainen. Heidän hyökkäys oli yksi parhaista mitä ollaan kohdattu tällä kaudella. Pystyimme vastaamaan siihen intensiteetillä ja saatiin helppoja koreja ekalla puoliajalla. Toisella puoliskolla intensiteetti laski ja jäimme vähän taakse. Joukkuetta koetellaan kun taas tuli uusi loukkaantuminen”, kommentoi Pieti Poikola.

Erittäin tyytyväinen voitosta. Olin hieman huolestunut millä ilmeellä pelaajat tulisivat matsiin, kun takana on raju tappio Katajalle. Pelko oli turha ja kun pääsimme vauhtiin, niin peli toimi. Vain 13 menetystä ja pelasimme todella kovaa”, iloitsi voittajien Greg Gibson.

PISTETILASTOTLAHTIBC NOKIA
Aloitusviisikon pisteet7477
Pisteet penkiltä2526
Suurin pisteputki1011
Suurin johto915
Pisteet 3 sek. alueelta5240
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1610
Pisteet hyökkäyslevypalloista1022
Pisteet vastustajan menetyksistä2112
Johtoaseman muutoksia14
Tasatilanteita8

Korisliiga jää nyt joulutauolle ja palaa tositoimiin 28.12. Silloin Lahti Basketball saa vieraaksi Tampereen Pyrinnön. 30.12 joukkue matkaa Seagullsin vieraaksi Helsinkiin.

Kuva: Sellekhanks