Lahti Basketball pelaa viimeisen ottelun ennen joulutaukoa lauantaina, kun vieraaksi saapuu Greg Gibsonin valmentama BC Nokia. Lahti Basketball ja BC Nokia taistelevat kynsin ja hampain ylemmän loppusarjan paikasta. Tällä hetkellä Lahti Basketball on sijalla kuusi ja BC Nokia sijalla seitsemän.

BC Nokia on saalistanut kuusi voittoa ja Lahti seitsemän.

Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella ja Lahti Basketball otti sensaatiomaisen voiton täysin kotimaisella kokoonpanolla.

BC Nokia on kokenut suuria muutoksia kauden aikana. Viimeisimmät hankinnat ovat hyvin Korisliigassa aloittanut Steven Haney ( 19 pistettä per ottelu/ 3 ottelua) ja viime kaudella Lapuan Kobrissa pelannut Justin Pierce ( Yksi ottelu 14 pistettä ). Molemmat uudet tulokkaat ovat erinomaisia heittäjiä. Takamies Kahron Ross on löytänyt hyvän vireen Näätien ryhmässä ja tekee 13.6 pistettä ottelua kohden. Nokian sentteri Arnaldo Toro on koko sarjan paras levypalloissa huikealla 16.2 keskiarvolla. Muita tarkemman seurannan ansaitsevia pelaajia ovat kokenut Antero Lehto ja talentti Max Besselink.

Very disappointing loss for us on Wednesday but we have to quickly move on to Lahti. Really more mental for us right now. We know the pressure is coming from Lahti and we need to be ready to simply be very aggressive at both ends in response”, pohti lauantain kamppailua.

Kokoonpano: Lehto, Besselink, Piirtola, Heikkataipale, Boman, Ross, Toro, Ojala, Ahonen, Haney, Pierce.

Lahti Basketballin esitys keskiviikkona Loimaalla oli huono. 23 menetystä ja huono heittopeli ei antanut joukkueelle mahdollisuutta taistella voitosta. Keskiviikko on unohdettu ja katse on käännetty kohti lauantain koitosta.

Menemme pienin askelein eteenpäin, vaikka aina kehitys ei olekaan lineaarista. Olemme analysoineet joukkueen kanssa edellisen Loimaa-pelin. Yritämme ottaa niitä oppeja parhaalla mahdollisella tavalla käyttöön Nokiaa vastaan. Nokialla on joukkue täynnä huippuyksilöitä, jotka kykenevät fyysiseen koripalloon. Kotivoittoon vaaditaan loisto-ottelua, johon uskon meillä olevan edellytyksiä”, pohti Pieti Poikola.  

Kokoonpano: Saarijärvi, Iverson, Ahola, Luukkonen, Karvonen, Sajantila, Clarke, Bärlund, Ballard, Bryant, Byman.

Pisteet#9 82.5#10 77.1
Levypallot#3 41.2#4 40.3
Syötöt#10 15.8#8 16.2
Tehokkuus#9 86.6#10 84.9
Vapaaheitto-%#11 68.5#10 69.0
2P heitto-%#10 51.1#12 49.6
3P heitto-%#10 30.7#8 32.4
Hyök. levypallot#3 14.1#4 13.5
Puol. levypallot#3 27.1#6 26.7
Riistot#6 8.1#12 6.0
Torjunnat#4 3.1#10 2.0
Menetykset#1 17.7#8 13.1

Annetaan mahdollisimman monelle parempi joulu!

Kaikilla meillä on nurkissa käyttämättömiä, mutta hyväkuntoisia liikuntavälineitä. Lahti Basketball yhdessä Liikuntakeskus Pajulahden kanssa järjestää Joulumieli-keräyksen, jossa kerätään liikuntavälineitä vähänvaraisille perheille. Liikuntavälineet lahjoitetaan Iceheartsille, joka jakaa välineet eteenpäin. Tuo siis 18.12. ylimääräiset hyväkuntoiset liikuntavälineesi Lahti Energia -areenalle Lahti Basketballin kotipelin aikana.

Tätä kautta rakennetaan mahdollisimman monelle parempi joulu.

Lahti Basketball vs. BC Nokia

18.12.2021 klo17:00 Lahti Energia -areena

Otteluisäntä: OP Päijät-Häme

Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2021-2022-korisliiga-lahti-energia-areena-14092237/

Kuva: Sellekhanks