Lahti Basketball otti kovan päänahan sunnuntaina, kun se kaatoi hallitsevan Suomen mestarin Salon Vilppaan lukemin 97-95 (57-40). Katso huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3981462

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun varsinaisella kori-iloittelulla. Lay up toisensa perään sujahti Lahti Energia -areenan korisukkien läpi. Arttu Saarijärvi näytti taitojaan kahdella maukkaalla korille ajolla. Ensimmäinen jakso oli melkoista korijuhlaa ja kymmennen minuutin pelin jälkeen tilanne oli kotijoukkueen hyväksi 29-26.

Toinen jakso oli sitten täysin kotijoukkueen. Hyökkäys toimi loistavasti ja puolustus oli kuin muuri. Vilpas jäi kaksi kertaa täysin ilman heittoa, kun hyökkäysaika summeri pärähti soimaan. Admon Gilder oli pelipäällä ja viimeisteli puoliaikaan mennessä jo 16 pistettä. Antonio Ballard ja Erik Sajantila antoivat oivaa taustatukea. Puoliajalle kotijoukkueen johtaessa lukemin 57-40.

Toisella puoliajalla Vilpas aloitti hirmuisen kirin. Vikkelä takamies Lovett Jr ja kokemut Jeremiah Wood olivat päättäneet hake vieraspisteet Lahdesta. Kolmannella jaksolla kotijoukkueen peli pysyi hyvin kasassa ja se vastasi hyvin Vilppaan kiriin. Ennen viimeistä jaksoa tilanne oli 79-68.

Viimeisellä jaksolla Vilpas kiri kotijoukkueen johdon kiinni ja livahti myös kerran johtoon. Tämän johdon kuittaisi nopeasti Admon Gilder, joka upotti todella kylmän kolmosen reilu minuutti ennen loppua. Viimeisellä minuutilla kotijoukkueen hermot kestivät ja tärkeät sarjapisteet jäivät Lahteen lukemin 97-95.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin todella kovasti töitä tehnyt Antonio Ballard. Ballard nakutti 27 pistettä ja otti 13 levypalloa. Admon Gilder säesti 21 pisteellä ja Erik Sajantila heitti 15. Kapteeni Saarijärvi onnistui 12 pisteen edestä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511611&season_id=121331

Hyvä että meni näin päin. Olimme ensimmäisellä puoliajalla intensiivisiä ja pelaajat uskalsivat pelata. Toisella puoliajalla olimme pikkasen passiivisia ja se näkyi pelaamisessa. Tosi iso juttu että vaikka lopussa olimme vähän allapäin niin meiltä löytyi voittavia pelaajia jotka toivat voiton kotiin”, kommentoi huojentunut päävalmentaja Pieti Poikola.

Pettynyt fiilis varsinkin ensimmäiseen puoliaikaan. Isoja asioita miksi hävisimme oli 1 vs 1 puolustus ja ensimmäisellä puoliajalla siirtymäpuolustus. Hyvä nousu toisella puoliajalla kun laitoimme itse peliin vauhtia. Lopussa pääsimme kuitenkin metrin päähän korista, mutta ratkaisu tapahtui kuitenkin jo aikasemmin”, kommentoi Vilppaan Sami Toiviainen.

PISTETILASTOTLAHTIVILPAS
Aloitusviisikon pisteet7869
Pisteet penkiltä1926
Suurin pisteputki108
Suurin johto182
Pisteet 3 sek. alueelta5454
Pisteet nopeista hyökkäyksistä152
Pisteet hyökkäyslevypalloista1412
Pisteet vastustajan menetyksistä1618
Johtoaseman muutoksia10
Tasatilanteita5

Lahti Basketball pelaa seuraavan maaottelutauon jälkeen perjantaina 3.12, kun joukkue matkaa Lapuan Kobrien vieraaksi. Seuraava kotiottelu on 8.12, kun Lahteen saapuu Kouvot.

Kuva: Sellekhanks