Lahti Basketball kohtasi keskiviikkona mestarisuosikki Karhu Basketin. Luokaton ensimmäinen jakso vei kotijoukkueelta mahdollisuuden taistella voitosta ja Karhu Basket vei vieraspisteet lukemin 83-70 (47-27). Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3979368

Lahti Basketball lähti otteluun ilman Henri Ventoniemeä, joka on sivussa vähintään kaksi kuukautta, Chris Clarkea ja päävalmentaja Pieti Poikolaa.

Karhu Basket aloitti ottelun juuri niin terävästi kuin odottaa sopii. Kotijoukkue ei ollut lainkaan valmis ja tulostaulu rullasi ainoastaan Karhu Basketin korisukan suhistessa. Ensimmäinen jakso meni vierailijoille peräti 25-6.

Toisella jaksolla myös Lahti Basketball heräsi kamppailuun. Molemmat joukkueet pelasivat todella kovaa ja alun teurastuksesta selvittyään Lahti Basketball kamppaili tasaisesti Karhu kera. Tästä huolimatta puoliajalle joukkueet siirtyivät Karhun tukevassa 47-27 johdossa.

Tauon jälkeen kotijoukkue näytti, että se pystyy todella haastamaan mestarisuosikki Karhun. Tom Coomanin käskyttämä joukkue vei jakson selvästi ja oli iskuetäisyydellä ennen viimeistä kymppiä. Lahti Basketball kavensi eron parhaimmillaan jo kahdeksaan pisteeseen. Tilanne ennen viimeistä kymppiä Karhun eduksi 64-52.

Viimeinen jakso kamppailtiin tasaisesti, mutta Lahti Basketball ei saanut annettua viimeistä iskua. Ero pysyi koko ajan 10 pisteen korvilla. Lopulta Karhu vei pisteet lukemin 83-70.

Lahti Basketballin parhaana palkittiin 22 pistettä heittänyt Admon Gilder. Antonio Ballard myllersi 16 pisteen ja 12 levypallon verran. Arttu Saarijärvi viimeisteli kahdeksan pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511603&season_id=121331

Lahti Basketballin kolmosprosentti oli taas murheellinen 17. Menetyksiä joukkueelle kirjattiin 23.

Tosi vaikea alku vaikka tiesimme että Kauhajoki tulee kovaa heti alusta. Taistelimme itsemme takaisin peliin ja näytimme että voimme haastaa kenet vaan tässä sarjassa. Karhun korkea intensiteetti ratkaisi voiton heille”, totesi Poikolaa päävalmentajana tuurannut Tom Cooman.

”Tosi hyvä voitto meille. Ensimmäisellä neljänneksellä pääsimme johtoon aika helpon tuntuisesti. Molemmilla joukkueilla paljon hyökkäyslevypalloja. Lahden menetysten määrä ratkaisi pelin tänään meille”, kertoi Karhun päävalmentaja Janne Koskimies.

PISTETILASTOTLAHTIKAUHAJOKI
Aloitusviisikon pisteet4874
Pisteet penkiltä229
Suurin pisteputki1218
Suurin johto224
Pisteet 3 sek. alueelta3860
Pisteet nopeista hyökkäyksistä1011
Pisteet hyökkäyslevypalloista2117
Pisteet vastustajan menetyksistä1822
Johtoaseman muutoksia1
Tasatilanteita1

Lahti Basketball pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu Sami Toiviaisen valmentama Salon Vilpas. Osta lippusi ennakkoon tästä: https://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2021-2022-korisliiga-lahti-energia-areena-14092235/