Lahti Basketball teki jotain mitä moni ei odottanut. Pahasti vajaamiehinen vierasjoukkue haki pisteen Nokialta lukemin 76-75 (44-39). Ville Karvonen naulasi voittokorin 14 sekuntia ennen loppua. Katso ottelun huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3966334

Edelleen ilman Admon Giileriä, Chris Clarkea ja Sherwood Brownia palannut vierailija aloitti ottelun vakuuttavasti. Pieti Poikolan konsepti toimi ja lahtelaiset esittivät iloista hyökkäyspeliä sekä järkevää puolustamista. Jo ottelun alussa oli nähtävissä, että Ricky Waxlaxin heittokäsi hehkui kuumana. Ensimmäinen jakso vierailijoille 21-18.

Sama tahti jatkui myös toisella jaksolla. BC Nokian Max Besselink ja sentteri Arnaldo Toro olivat kotijoukkueen syömähampaat. Lahti Basketball onnistui koko joukkueen voimin. Ali Ahola ja Erik Sajantila pelasivat ennakkoluulottomasti. Ensimmäisen puoliajan tähti oli Ricky Waxlax, joka naulasi 16 pistettä ja samalla sivusi Korisliigan piste-ennätystä. Puoliajalle vierasjohdossa 44-39.

Kolmas jakso oli erinomaista koripalloa Lahti Basketballilta. Pallo liikkui mainiosti ja se tuotti meheviä onnistumisia. Nokian joukkueesta suurimman haasteen tuotti edelleen sentteri Toro. Hän oli melkoinen voima levypalloissa. Ennen viimeistä kymppiä Lahti Basketball johti lukemin 66-55.

Viimeisellä jaksolla Lahti Basketballin hyökkäys alkoi yskimään. Nokia alkoi kuroa eroa umpeen ja lopulta vain minuutti ennen loppua Max Besselinkin kolmonen vei kotijoukkueen johtoon. Loppu oli sitten huikeaa draamaa. Ville Karvonen pääsi vapaaheittoviivalle, kun peliaikaa oli jäljellä alle 20 sekuntia. Ensimmäinen sisään ja Lahti Basketball oli pisteen perässä. Toinen ohi, hyökkäyslevypallo ja kylmäpäinen heitto kulmasta vei lopulta Lahti Basketballin 76-75 voittoon.

Ottelun tähti oli Korisliigan piste-ennätyksen 24 heittänyt Ricky Waxlax. Ville Karvonen säesti 13 pisteen ja Ali Ahola 11 pisteen edestä. Erik Sajantila heitti 10 pistettä. Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5511505&season_id=121331

Oli makea voitto. Lähdettiin sillä teemalla matsiin, että tämä on meille playoff-ottelu, jokaisen pelaajan pitää antaa enemmän kuin normaalisti. Keskittymisen, intensiteetin ja tahdon suhteen jokainen pelaaja veti hienosti”, kommentoi iloinen Pieti Poikola.

”Todellakin maistuu tämä voitto. Ei ole helpoin viikko takana, iso tasonnosto joukkueelta. Mun mielestä pelattiin hyvää korista kolme ja puoli erää. Sitten tapahtui jotain, on vielä voittofiilikset päällä, niin en osaa sanoa mitä”, tuumi myös hyvin iloinen Ville Karvonen.

Onnittelut Lahdella, he ehdottomasti ansaitsivat tänään voiton. Vaikka meidän viimeinen heitto olisikin mennyt sisään, niin emme olisi ansainneet voittoa. Meillä on edessä itsetutkiskelua, olemme joukkue sekasorrossa ja meidän pitää korjata asioita”, pohti Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Lahti ansaitsi voittonsa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Ei siinä sen enempää. Meidän pitää yksinkertaisesti parantaa. Tiedetään, että pystytään parempaan, mutta jostain syystä ei saada koneesta irti enempää. Koetetaan saada se solmu purettua, onneksi kausi on vasta alussa” lausui kokenut Antero Lehto.