Yhden päivän huilin jälkeen pelataan taas, kun Lahti Basketball matkaa Kouvolaan Kouvojen vieraaksi. Kouvot on aloittanut sarjan todella hyvin ja kahdessa ensimmäisessä ottelussa jalkoihin ovat jääneet Helsinki Seagulls ja Kataja Basket.

Kataja vs. Kouvot huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3953257

Kouvot vs. Seagulls huippuhetket tästä: https://www.ruutu.fi/video/3950266

Jyri Lehtosen baletin kapellimestarina häärii Lahdessakin yhden kauden esiintynyt Tuomas Hirvonen. ”Tumppi” osaa Lehtosen systeemiin, vaikka unissaan ja on omiaan luomaan palloskriinien jälkeen. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Hirvonen on onnistunut 9.5 pisteen ja viiden syötön edestä. Lahtelaislähtöinen sentteri Hannes Pöllä on mielenkiintoinen nimi ja on nyt pelannut uransa kaksi ensimmäistä ottelua ammattilaisena. Pöllä on onnistunut kahdessa ottelussa 18 minuutin peliajalla 9.5 pisteen ja viiden levypallon edestä. Kouvojen tähtikaksikon muodostaa Isiah Osborne ja Amir Hinton. Laituri on Osborne on säkittänyt kahdessa ottelussa keskimäärin 23 pistettä, kun taas sähäkkä takamies Hinton 21 pistettä ottelua kohden. Takamies Deshon Taylor taas on osoittanut olevansa erinomainen puolustaja ja hyökkäyksessä tehoja on syntynyt 9.5 pistettä ottelua kohden.

Kouvot on yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Se on hauskasti rakennettu ryhmä, jossa on takakentällä perinteisen hyvän takurin (Hirvonen) lisäksi useita monipuolisia ja urheilullisia yleispelaajia, jotka kaikki pystyvät käyttämään palloscreeniä. Palloscreenin luonne hieman muuttuu käyttäjästä riippuen, mutta monipuolisuuden ansiosta Kouvojen hyökkääminen on dynaamista. Kouvoista tekee erityisen mielenkiintoisen ryhmän se, että kentällä häärii jatkuvasti klassinen iso sentteri, joiden ajan on huhuiltu jo olevan ohi. Kouvot osoittaa tämän huhuilun yhtä turhaksi kuin sen, että Kouvolan paras puoli olisi rautatieasema muualle”, kommentoi huomista kamppailua Lahti Basketball päävalmentaja Pieti Poikola.

LaBa pääsee nyt paremmista asetelmista otteluun. Hieno voitto alla kotihallissa ja pystyvät treenaamaan suht kovaa torstain harjoituksissa. LaBan vahvistukset ovat hurjia scoraajia ka kotimaiset tukevat omissa rooleissaan. Hieno vastus meille. Me tulimme hieman myöhään kotiin Joensuusta nja torstain treeni menee videoita katsellessa ja palautuessa. Kahdessa ensimmäisessä pelissä olemme kontrolloineet peliä kolme ensimmäistä jaksoa, mutta hieman passivoituneet isoissa johtoasemissa neljännellä jaksolla”, tuumi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Pisteet#7 86.0#6 87.0
Levypallot#5 38.5#3 41.5
Syötöt#11 11.5#10 14.5
Tehokkuus#10 89.5#6 94.5
Vapaaheitto-%#1 88.4#2 86.4
2P heitto-%#10 49.4#11 49.4
3P heitto-%#3 36.4#5 33.8
Hyök. levypallot#7 11.0#2 14.5
Puol. levypallot#4 27.5#5 27.0
Riistot#6 7.0#2 9.0
Torjunnat#8 2.0#2 5.0
Menetykset#3 17.0#5 16.0

Kouvot vs. Lahti Basketball

8.10.2021 Klo18:30 Jatke Areena

TV: Ruutu ja Sporttiravintola Peluri

Kuva: Ville Vuorinen