Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas näytti Lahti Basketballille kaapin paikan kauden ensimmäisessä ottelussa. Kotijoukkue oli lopulta parempi lukemin 101-78 (58-32).

Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä kympillä. Vilpas tykitti Juho Nenosen johdolla uskomattomat 39 pistettä, kun Lahti Basketball sai kasaan 23. Vilpas onnistui kaikessa ja lahtelaisten otteet olivat valitettavan vaikeita. Toinen neljännes jatkui synkissä merkeissä, kun Lahti Basketball onnistui viimeistelemään vain yhdeksän pistettä. Vilpas teki 19 ja puoliajalle siirryttiin kotijohdossa 58-32.

Kolmas jakso oli Lahti Basketballin paras ja joukkue sai aikaan miedon kirin. Tästä huolimatta toinen puoliaika oli pelailua.

Lopputulos tyly 101-78.

Vierailijoiden parhaana palkittiin 22 pistettä upottanut Admon Gilder. Chris Clarke ja Brandon Peel onnistuvat 14 pisteen edestä.

Ottelun tilastot tästä: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=5510185&season_id=121331

Vilppaan kokemus näkyi  kentällä. Meiltä puuttui yksi kokenut pelaaja keskeltä ja teimme Vilppaan tekemisen helpoksi. Oltiin puolittain intensitiivisiä ja semi-aggressiivisia. En pystynyt valmistamaan joukkuetta avausotteluun ja Salo pelasi tänään erinomaisen hyvin”, kommentoi pettynyt Pieti Poikola.

Hyviä juttuja on vaikea keksiä, homma on vielä vaiheessa. Tasoero oli tuo ja meidän täytyy oppia paremmin meidän konsepti. Se on pitkä prosessi. Tänään ei oltu kentällä, ei oltu hereillä ja pelattiin alle tason. Ryhmässä on kuitenkin hitosti potentiaalia”, jatkoi Ville Karvonen.

Maanantain aika kehnosta esityksestä Kouvoja vastaan olin hieman huolissani, miten peli lähtee. Ei tarvinnut olla huolissaan, tehtiin asiat kuten oli sovittu. Lahti ei ollut tänään niin aggressiivinen kuin normaalisti. Meillä on asteen fyysisempi joukkue kuin viime vuonna ja auttaahan se, kun iso mies ottaa yksin seitsemän hyökkäyslevyriä. Griffin on ottanut kahden viikon aikana hurjia steppejä eteenpäin ja muutenkin meidän penkki teki tänään enemmän pisteitä kuin aloitusviisikko. Se tuo turvaa”, kommentoi voittajien päävalmentaja Sami Toiviainen.

Lahti Basketball aloittaa kotiottelut keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Kobrat Lapualta. Ottelu alkaa klo18.30. Osta lippusi tästähttps://www.lippu.fi/event/lahti-basketball-2021-2022-korisliiga-lahti-energia-areena-14092229/