Lahti Basketballin kauden ensimmäisessä ottelussa Inter Kuljetuksen bussin nokka suuntaa kohti Saloa, jossa vastassa on hallitseva mestari Salon Vilpas.

Joukkueiden välillä vallitsee positiivinen viha rakkaussuhde, sillä joukkueet kohtasivat sähköisessä ottelusarjassa viime kauden pudotuspeleissä ja Vilpas lakaisi lahtelaiset ulos tieltä matkalla mestaruuteen. Ottelut olivat todella tiukkoja ja erittäin laadukasta viihdettä.

Hallitseva mestari on pystynyt pitämään joukkueenrungon kasassa. Legendaarinen Teemu Rannikko lopetti huikean uransa ja Vilpas korvasi hänet kymmenen vuotta ulkomailla pelanneella omalla kasvatilla, Roope Ahosella. Ahonen on yksi sarjan mielenkiintoisimmista pelaajista. Finaalien MVP, Jeremiah Wood, jatkaa myös Vilppaan paidassa, kuten myös kultaranne Mikko Koivisto ja romuluu Juho Nenonen. Viime kaudella paha loukkaantumisen kärsinyt takamies, Perttu Blomgren, on taas hyvässä iskussa. Uusina pelaajina ryhmään ovat liittyneet viime kaudella Ura Basketissa pelannut Trey Niemi ja JBA Jyväskylästä siirtynyt Niilo Kärkkäinen. Woodin kanssa korin läheisyydessä päivystää todella urheilullinen 203-senttinen, Bryan Griffin. Laiturin paikalla operoi Brian Fobbs ja takakentällä huseeraa vikkelä Marcus LoVett Jr.

Lahti Basketballin valmistautuminen Korisliigaan on sujunut mainiosti. Lauantaina joukkueen kokoonpanosta on varmuudella pois yläraajavammaa paranteleva Ricky Waxlax ja kyseenalaisen pelikiellon harjoitusottelussa KTP:tä vastaa saanut sentteri Henri Ventoniemi.

”On aika kaivaa taas hyviä kirjoja naftaliinista ja totutella rattoisiin bussimatkoihin LaBan kanssa. Olemme rakentaneet rauhassa identiteettiämme ja aloitamme mittaamaan, mihin se tämän vuoden sarjassa kantaa. Ensimittari on ainakin mitä mainioin, kun pääsemme puolustavan mestarin kotiparketille. Se on kiva paikka uusille pelaajille tutustua Korisliigan tunnelmaan. Salossa on paljon tuttua, mutta myös uutta. Eniten on muuttunut takakenttä. Taikurin päätettyä huikea uransa heittämällä pallon Salohallin kattoon ja Kivimäen päästessä kokeilemaan siipien kantavuutta Saksassa uudet kyvyt ovat täyttäneet takakentän. Se muuttaa Salon pelaamisen luonnetta, kun pass first on vaihtunut dynaamiseen korintekoon. Edelleen palloscreenpuolustus on avainasemassa, mutta nyt sen haasteet ovat erilaiset kuin viime kaudella”, kommentoi päävalmentaja, Pieti Poikola.

Kokoonpano Clark, Saarijärvi, Ahola, Bärlund, Peel, Brown, Luukkonen, Karvonen, Gilder, Sajantila

”On taas aika päästä mahtavan Salohallin yleisön eteen aloittamaan uusi Korisliigakausi. Ensimmäisestä pelistä ei ainakaan vauhtia tule puuttumaan, kun vastassa on Lahti Basketball. Meidän on pärjättävä erityisesti siirtymätilanteissa sekä levypalloissa ja LaBan kanssa on oltava huolellinen pallon kanssa prässiä vastaan”, tuumii Vilppaan luotsi Sami Toiviainen.

Kokoonpano: Niemi, Blomgren, Koivisto, Nenonen, Ahonen, Fobbs, Kärkkäinen, Lovett Jr, Laine, Wood, Griffin.

Salon Vilpas vs. Lahti Basketball

  • 2.10.2021 klo 17:00
  • Salohalli
  • TV: Ruutu