Lahti Basketball on tehnyt vuoden sopimuksen Sherwood Brownin,30, kanssa. 193 senttinen Brown siirtyy Lahteen Romaniasta, jossa edusti viimeiset kolme kautta Timisoaran joukkuetta. Brownilta löytyy kokemusta myös Saksasta, Libanonista, Israelista, Meksikosta ja Qatarista.

”Kävin Sherwoodin kanssa keskusteluja pitkin kesää. Mitä enemmän hänen puhuimme, sen vakuuttuneempi olin hänen sopivuudesta meille. Rakennamme itsellemme identiteettiä koko kentän aggressiivisen puolustuksen, pelitemmon ja taistelevan joukkueilmeen kautta. Jotta voimme pelata 40 minuuttia haluamallamme tasolle, tarvitsemme riittävän syvyyden. Nyt meillä oli syvyydessä yhden pelaajan aukko. Siksi olen todella tyytyväinen siihen, että seurajohto oli valmiina reagoimaan tilanteeseen.

Rekrytoinnissa oli tärkeintä löytää sellainen pelaaja, joka vahvistaa identiteettiämme. Sherwood on ominaisuuksiltaan meille täydellinen pelaaja. Hän oli joukkueensa paras levypallopelaaja, osui eniten kolkkikaaren takaa ja on todella erinomainen puolustaja. Hänen Synergyn puolustustilasto on yksi parhaista, mitä minulle on tullut vastaan. Sherwood ymmärtää peliä ja tuo monipuolisuutta laajalla rintamalla. Hänen loistavaa kaukoheitto-osaamista täydentää erinomainen avoimen kentän peli sekä monipuolinen 1vs1-osaaminen. Sherwood on paitsi tehokas, myös älykäs pelaaja. Hän ei laita turhaan palloa maahan, vaan ymmärtää pallonliikkeen ja joukkuepelin merkityksen.

Ehkä tärkeimpänä ominaisuutenaan hän tuo johtajuutta, esimerkkiä ja kokemusta nuoreen joukkueeseemme. Siitä osoituksena hänet valittiin Timisoaran kapteeniksi, mikä on amerikkalaispelaajalle harvinaista laadukkaissa Itä-Euroopan joukkueissa. Pelitaitojen ohella Timisoaran bosnialaisvalmentaja hehkutti Sherwoodia todella paljon persoonana. Se on tärkeää, sillä meillä on yhtenäinen ja kovaa työtä tekevä ryhmä. Sitä dynamiikkaa emme halua rikkoa. Tällä porukalla on hienoa lähteä pistämään kiviä etukäteiskaavailussa suosikeiksi nimettyjen joukkueiden pelitossuihin”, kommentoi päävalmentaja Pieti Poikola.

Brown saapuu Lahteen sunnuntaina ja liittyy harjoituksiin maanantaina. Brownin kummiyritys on Fafas Lahti ja hänet majoittaa Forenom.

Korisliiga alkaa Lahti Basketballin osalta vierasottelulla hallitsevaa mestaria Salon Vilpasta vastaan lauantaina 2.10. Ensimmäinen kotiottelu pelataan keskiviikkona 6.10, kun vieraaksi saapuu Lapuan Kobrat.

Osta kausikorttisi tästä https://www.lippu.fi/artist/lahti-basketball/lahti-basketball-kausikortit-2021-2022-2904007/

Lahti Basketball jatkaa harjoitusotteluita ensi keskiviikkona Tampereella Pyrinnön vieraana.

Sherwood Brown

Syntymäaika: 2.4.1991

Pituus: 193

Paino: 93

Pelipaikka: Laituri

Pelinumero: 25

Yliopisto: Florida Gulf Coast College

Instagram: @motionpicwoo