Lahti Basketball on solminut vuoden sopimuksen, Admon Gilderin, 25, kanssa. Gilder pelasi yliopistouransa ensimmäiset kolme vuotta maineikkaassa Texas A&M yliopistossa ja siirtyi viimeiseksi vuodeksi vähintään yhtä tunnettuun Gonzagan opinahjoon. Viimeisellä yliopistokaudella Gonzagan riveissä takamies nakutti 10.7 pistettä ottelua kohden. Parhaalla kaudella Texas A&M:n paidassa syntyi 13.7 pistettä ottelua kohden. 193 senttinen pelimies pystyy pelaamaan molempia takamiehen tontteja.

” Admon Gilder on todella mielenkiintoinen pelaaja loistavalla yliopistotaustalla. Hän on monipuolinen pelaaja ja on pelannut kaikilla takakentän pelipaikoilla. Admon on loistava kaukoheittäjä, hyvä 1vs1-pelaaja sekä taitava syöttäjä. Admon on erittäin hyvä puolustaja. Hän lukee hyvin tilanteita, pystyy painostamaan palloa koko kentällä, eikä pelkää käyttää kroppaansa vaihtotilanteissa.

Admon on älykäs pelaaja. Siitä kertoo, miten hän sopeutui erinomaisesti Gonzagassa erilaiseen rooliin, mihin oli tottunut Texas A&M:ssä. Gonzagan pelaaminen oli hänen aikanaan hyvin lähellä eurooppalaista koripalloa. Siellä hän osoitti olevansa tyylikäs palloton pelaaja. Uskon näiden kokemusten pohjalta, että hän sopeutuu nopeasti meidän konseptiin.

Admonin ja Chrisin sopimuksilla olemme hakeneet joukkueeseen pallonliikettä ja syöttötaitoa. Vaikka Admon ei loistanut Gonzagassa koriinjohtavien syöttöjen tilastossa, hän toi suuren määrän avaavia syöttöjä ilman, että pallo olisi muhinut liikaa miehen hyppysissä.

On selvää, että kahden rookiepelaajan palkkaaminen on pieni riski. Mutta toisaalta, molemmat ovat pelanneet huipputason kouluissa, joten pelaamisen korkea intensiteettitaso on heille tuttua. Pelaaminen yliopistokoripallon lopputurnauksissa miljoonien TV-katsojien edessä on valmistanut käsittelemään paineita. Heidän myötään olemme löytäneet todella paljon lahjakkuutta ja se sopii meidän profiiliimme. Emme etsi sateentekijöitä, vaan pelaajia, jotka tulevat yhdessä kasvamaan lahjakkaiden kotimaisten pelaajiemme kanssa.

Admonin sopimuksen myötä meillä on riittävästi syvyyttä ja pelaajia täyttämään puolustuksen sekä hyökkäyksen roolimme. Minulla on mielessä muutama mahdollinen heikkous, mutta toisaalta nuorten pelaajien kasvaminen voi yllättävästi täyttää noita puutteita.

Meillä on vielä tilaa yhdelle kotimaiselle tai ulkomaiselle pelaajalle, mutta emme lähde rekrytoimaan pelaajaa sen takia, että säännöt sallisivat sen. Käymme seurajohdon kanssa avoimesti keskustelua tarpeestaamme. Odotan innolla, että pääsemme harjoittelemaan yhdessä. Meillä on edellytykset pelata mukavaa koripalloa, johon fanien on helppo samaistua. Joka tapauksessa meillä on koossa erittäin lahjakas ryhmä ja odotan, että tästä kasvaa pelaajia eurooppalaisen koriksen huipulle”, kommentoi päävalmentaja Pieti Poikola.

Lahti Basketballilla on sopimukset Admon Gilderin, Chris Clarken, Brandon Peelin, Ville Karvosen, Arttu Saarijärven, Henri Ventoniemen, Ricky Waxlaxin, Erik Sajantilan, Roi Bymanin, Eemi Luukkosen ja Ali Aholan kanssa.

Joukkuetta valmentaa Pieti Poikola yhdessä Tom Coomanin kanssa.

Admon Gilder

Syntynyt: 14.11.1995

Kotipaikkakunta: Dallas

Yliopisto: Texas A&M ja Gonzaga

Pituus: 193

Paino: 91

Pelipaikka: Takamies

Pelinumero: 3

Instagram:@ _a3g